Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

V jornades policials del 31 d'octubre al 21 de novembre L'exhibició canina tindrà lloc el dissabte, 15 de novembre a les 11.30 h a la rambla del Ferrocarril. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

V jornades policials del 31 d'octubre al 21 de novembre

L'exhibició canina tindrà lloc el dissabte, 15 de novembre a les 11.30 h a la rambla del Ferrocarril.
Les jornades policials que organitza anualment la policia local de Rubí arriben enguany a la cinquena edició. El regidor de l'àrea de Serveis Urbans i Seguretat, Jordi Peiró, ha destacat del programa d’activitats la xerrada sobre els projectes solidaris de l’IPA a l’Àfrica i el seminari sobre intervencions policials, entre d’altres.

Un seminari que organitza l’associació International Police Association (IPA) i que s’adreça a professionals de la seguretat. Les sessions tindran lloc del 17 al 21 de novembre al Castell-Ecomuseu i segons ha enumerat Peiró, “alguns dels temes que s’hi tractaran són el terrorisme islamista, el crim organitzat, la falsificació de documents, la protecció de la gent gran, els perills d’Internet per als joves, les xarxes d’immigració i els delictes contra la seguretat del trànsit”. Entre els ponents destaquen professionals d’Alemanya, Ceuta i Soria.

Per altra banda, l’esport obrirà aquesta edició amb un torneig de futbol sala el 31 d’octubre, al pavelló de Can Rosés, en el qual hi participaran agents de Rubí, Castellbisbal i Gavà. També està previst una activitat de cross el 5 de novembre, a partir de les 10 h a la zona esportiva de Can Rosés. L’inspector en cap de la policia local de Rubí, Miquel Pedrosa, ha explicat que la intenció d’aquesta cursa atlètica és “que sigui un referent en els pròxims anys, tot i que inicialment només s’organitza per a policies de municipis del voltant de Rubí”.

Uns 400 alumnes de 3r i 4t d’ESO de totes les escoles del municipi participaran en un acte el 4 de novembre al teatre la Sala per conèixer els projectes solidaris que organitza la policia local amb la col•laboració l’IPA Vallès Occidental al continent africà. L’acte, “IPA per Àfrica, la situació econòmica i social” va a càrrec d’Eloy Ariza, policia local de Sant Quirze i organitzador de la secció de Solidaritat de l’IPA i els agents de la policia local de Rubí, Joaquim Bustos i Francisco Carrasco. S’explicarà la història de l’IPA i les activitats humanitàries que realitza arreu del món, però principalment els projectes que realitza a l’Àfrica amb la col•laboració de l’Ajuntament de Rubí. La jornada es tancarà amb un col•loqui en el qual hi podran participar tots els assistents. Pedrosa ha destacat la importància d’aquesta activitat “perquè els joves coneguin aquesta tasca que transmet els valors que han de tenir els policies envers els ciutadans, com ara la solidaritat, la humanitat i la cooperació”. L’inspector en cap ha recordat alguns d’aquest projectes a l’Àfrica com ara l’autobús que es va enviar a Burkina Fasso.

Un any més, torna l’exhibició canina el dissabte, 15 de novembre, a partir de les 11.30 h a la Rambla del Ferrocarril. En aquesta edició hi participen la unitat canina de les policies locals de Rubí, Sant Boi i Tortosa, dels Mossos d’Esquadra, de la guàrdia urbana de Barcelona, de la Guàrdia Civil i del Cos Nacional de Policia. En aquest sentit, l’agent de la policia local de Rubí David Rodríguez ha explicat que actualment la unitat canina compta amb tres agents policials i sis gossos ensinistrats.

El regidor Jordi Peiró ha destacat la bona relació que existeix entre la policia local de Rubí i els diferents cossos de seguretat, “especialment amb els Mossos d’Esquadra”. Per últim, el regidor ha explicat que l’actual situació econòmica “ens impedeix invertir grans recursos econòmics en l’organització d’aquest esdeveniment”.

Per últim, l’inspector en cap de la policia local, Miquel Pedrosa, ha assenyalat que Rubí és la ciutat catalana de més de 20.000 habitants que registra la taxa de delictes més baixa. “A Rubí, el nombre de delictes per cada mil habitants és de 27, mentre que a la resta de Catalunya és de 45”, ha dit Pedrosa.

Nota: L’activitat “IPA per Africa, la situació econòmica i social” prevista per dimarts, 4 de novembre, al matí finalment se celebrarà a la sala d’actes del col·legi Regina Carmeli, enlloc del teatre La Sala com inicialment estava previst.