Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Utilitzar la plataforma de la Comunitat Rubí Brilla comporta importants estalvis d’energia Els usuaris d’aquesta aplicació han aconseguit consumir un 11% menys d’energia que en el mateix període de l’any passat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Utilitzar la plataforma de la Comunitat Rubí Brilla comporta importants estalvis d’energia

Els usuaris d’aquesta aplicació han aconseguit consumir un 11% menys d’energia que en el mateix període de l’any passat
Durant el període comprès entre els mesos de març i juny d’enguany, els ciutadans que utilitzen regularment la plataforma de la Comunitat Rubí Brilla han estalviat un 11% més d’energia que en el mateix període de l’any passat, quan no feien servir aquesta aplicació. Així es desprèn de les darreres dades recollides per l’equip del projecte municipal Rubí Brilla i l’empresa que ha desenvolupat l’aplicació, Enerbyte Smart Energy Solutions SL.

Es tracta d’una xifra sensiblement inferior a la registrada durant els primers mesos de l’any, quan els usuaris de la comunitat van aconseguir estalviar un 18% de mitjana. Aquest descens s’explica pel fet que el potencial d’estalvi no és tan elevat durant els mesos de primavera i estiu: no fa tant fred i, per tant, no es fa servir la calefacció, que consumeix molt.

En canvi, les persones que no utilitzen la plataforma només han aconseguit reduir el seu consum en un 4% gràcies a factors externs com la variació climatològica entre un any i l’altre, fet que evidencia que l’ús regular de l’aplicació ajuda les famílies a estalviar un 7% d’energia de mitjana.

Traduït en diners, aquest descens en el consum d’energia suposa un estalvi econòmic d’uns 7.200 euros anuals pel conjunt de les 120 famílies que pertanyen a la Comunitat Rubí Brilla (uns 5 euros mensuals per cada llar).

Una plataforma pensada per estalviar
L’aplicació està pensada per a telèfons intel·ligents, tauletes i ordinadors. Es tracta d’un software que complementa l’aparell de gestió energètica instal·lat a totes les llars de la Comunitat Rubí Brilla i que permet als usuaris accedir en qualsevol moment a les dades del seu consum, conèixer el seu nivell d'eficiència en comparació amb altres persones, preveure quant hauran consumit a final de mes o esbrinar la potència contractada més adequada a les seves necessitats. La plataforma dissenyada per Enerbyte, a més, ofereix consells d’estalvi personalitzats i dóna la possibilitat d'interactuar amb la resta d’usuaris, reforçant d’aquesta manera la idea de comunitat. Així, permet a les famílies intercanviar coneixements, competir entre elles per ser més eficients o fins i tot col·laborar en causes comunes, com ara la lluita contra la pobresa energètica.

La Comunitat Rubí Brilla s’inclou en una de les quatre línies de treball del projecte global Rubí Brilla, impulsat l’Ajuntament de Rubí amb l’objectiu de promoure l’eficiència energètica i el foment de les energies renovables. En concret, s’emmarca en l’àmbit domèstic, que trasllada al conjunt de la població l’objectiu principal del Pacte d’Alcaldes i Alcaldesses, és a dir, la reducció d’emissions de diòxid de carboni en més d’un 20% l’any 2020. Les altres línies de treball del projecte Rubí Brilla són la indústria, el comerç i el mateix Ajuntament.