Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Uns 800 escolars participen en les competicions als Jocs Esportius Escolars Al gener els participants d'hoquei línia començaran les competicions. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Uns 800 escolars participen en les competicions als Jocs Esportius Escolars

Al gener els participants d'hoquei línia començaran les competicions.
Al voltant de 800 escolars de primària inicien les competicions dels Jocs Esportius Escolars 2008-2009 en els 38 equips que s’han format per participar en les diferents disciplines esportives d’aquests jocs, organitzats per l’Ajuntament de Rubí i el Consell Comarcal, que “tenen per objectiu- segons ha dit el regidor d’Esports, Josep Antoni Serra, en la presentació d’aquesta edició- fomentar la pràctica de l’esport mitjançant la iniciació dels més petits”. D’aquests 38 equips que inicien la competició a nivell comarcal, 19 són de futbol 7, 9 de futbol sala, 7 de bàsquet i 4 de voleibol; mentre que la competició local la iniciaran 5 equips de bàsquet, 4 d’handbol, 1 de voleibol i 3 de aeròbic, equips que després passaran a la competició comarcal, on hi ha participants de localitats veïnes com ara Terrassa, Sant Cugat, Viladecavalls i Vacarisses.

Els esports més escollits en aquests jocs, entre els que hi ha atletisme, bàdminton, futbol sala, patinatge, hoquei o voleibol, són el futbol 7 que compta amb 279 participants, el bàsquet amb 170, el taekwondo amb 123, una de les disciplines que més ha crescut des que es va incloure l’any 2004, i la gimnàstica esportiva amb 113 participants.

Una de les novetats d’aquest any és que l’Ajuntament ha dotat als arbitres que hi participen en la competició d’un equipatge comú, que també ha estat donat a conèixer a l’acte de presentació de l’inici dels jocs.

Hoquei línia al gener

D’altra banda, la disciplina d’hoquei línia no entrarà en competició als Jocs Esportius Escolars fins al gener de 2009 ja que els participants inscrits es troben en fase de preparació en aquest esport, amb tot el material que dissabte els va lliurar el regidor d’Esports, Josep Antoni Serra, en nom de l’Ajuntament de Rubí, que va consistir en casc, proteccions, stick i puck d’iniciació (el disc que s’utilitza com a pilota) per a cadascun dels 60 participants dels 4 col•legis inscrits, els CEIP Pau Casals, Maria Montessori, Teresa Altet i 25 de setembre. Així mateix, es va lliurar un joc de porteries per a cada centre.

De tota manera, els alumnes interessats en aquests jocs encara es podran inscriure fins al març de 2009, per la qual cosa s’han adreçar a les seves respectives escoles (bé al mestre d’Educació Física o bé a l’AMPA) o a l’Oficina dels Jocs Esportius Escolars (a l’Escardívol, tel. 93 588 72 73, horari d’atenció al públic de dilluns a dijous de 9 a 13 h i de 16 a 19 h, i divendres de 9 a 13 h).

En l’organització d’aquests jocs esportius col•laboren també una quinzena d’entitats de la ciutat com ara Agrupació Rubinenca d’escacs, CEB. Sant Jordi, CF 25 de Setembre, Club Esportiu Rubí Futbol Sala, Club Patinatge Artístic Rubí, Club Voleibol Rubí, GAER, Gimnàs Seúl, Handbol Rubí, Olímpic Can Fatjó, Penya Blau-grana Ramon Llorens, Sportenis Rubí, Hoquei Club Centpatins, UE. Rubí, i Unió Atlètica Rubí.