Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Uns 6.750 alumnes rubinencs participen en les activitats de la campanya '... i trio perquè em toca!' Durant el primer trimestre del curs s’ha programat un espectacle teatral i un seguit de jocs educatius per fomentar la correcta selecció de residus. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Uns 6.750 alumnes rubinencs participen en les activitats de la campanya '... i trio perquè em toca!'

Durant el primer trimestre del curs s’ha programat un espectacle teatral i un seguit de jocs educatius per fomentar la correcta selecció de residus.
L’Ajuntament de Rubí ha posat en marxa les activitats de la campanya “ ... i trio perquè em toca!” adreçades als alumnes de les escoles de la ciutat. Amb aquesta campanya de sensibilització ciutadana, que vol fomentar la selecció de residus entre els rubinencs i les rubinenques, es pretén arribar a tots els ciutadans de Rubí. Per aquest motiu, el consistori ha organitzat activitats dirigides a diferents segments de població. Durant la passada Festa Major ja es van programar diverses activitats tant per a infants com per a adults. Durant el primer trimestre d’aquest curs, la campanya, esponsoritzada per les entitats recicladores d’envasos i de vidre Ecoembes i Ecovidrio, se centrarà en els alumnes d’Educació Infantil i Primària de la ciutat.

Activitats pels més petits
Des d’aquesta setmana i fins al desembre, un total de 4.000 nens i nenes d’Educació Infantil i de Cicle Inicial de Primària podran veure l’espectacle teatral El Circ Catacrec, format per la família de Can Reciclats. Ells són especialistes en fer que tot allò que els nens creuen que ja no serveix per a res i porten a la deixalleria o llencen als contenidors (verd, blau, marró o groc) prengui forma i sigui art.

La família de Can Reciclats obrirà la seva carpa de circ a les escoles de la ciutat i mostrarà les seves habilitats als alumnes rubinencs. El Cap de Suro (el pallasso), la Carlota Cartolina (la ballarina) i el Gran Llaunotti (el mag) oferiran un espectacle complet amb números de circ, a través dels quals aniran introduint la importància del cicle dels residus, del bon ús dels recursos naturals i de llençar les deixalles als contenidors pertinents per així poder-los donar una nova vida. I tot això amb un número de màgia, il·lusions de sabó, un concert desconcertant i un número de titelles. La funció s’acabarà amb una cançó festiva, a través de la qual explicaran el cicle dels residus i la importància de tractar com cal els recursos naturals.

Els elements de circ que utilitzen en el seu espectacle estan fets de residus (llaunes, papers, etc.), que transformen en instruments, titelles i trucs de màgia en viu i en directe. De fet, la mateixa carpa està construïda amb elements reciclats, així com els vestits dels artistes.

L’objectiu d’aquest espectacle és sensibilitzar, a través del teatre i la música, sobre el cicle dels residus i la importància dels recursos naturals, així com promoure la separació de residus com a gest clau per a la seva reutilització, entre d’altres.

L’aventura dels residus
Paral·lelament, la setmana del 17 d’octubre s’iniciarà l’activitat adreçada als prop de 2.750 alumnes de Cicle Mitjà i Superior de Primària de Rubí. Es tracta de L’aventura dels residus, impulsada pel Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental.

L’activitat, que es desenvoluparà al pati de cada centre, consisteix en una vintena de jocs d’habilitat, de competició i de concentració per aprendre coses sobre els residus. Amb aquesta proposta es pretén aconseguir transmetre a tots els participants bones pràctiques orientades a la correcta separació i reducció dels residus.

Aquesta activitat més lúdica anirà acompanyada d’una sessió teòrica durant la qual un educador guiarà els alumnes pel procés que segueix un recurs natural en la seva evolució en residu i, novament, en objecte d’utilitat. Aquesta sessió teòrica es realitzarà seguint la mostra “... i trio perquè em toca!”, que s’exposarà al vestíbul de cada escola, coincidint amb el desenvolupament de l’activitat L’aventura dels residus. “... i trio perquè em toca!” és una exposició formada per 6 plafons, que recull els itineraris que segueixen els diferents tipus de residus a l’hora de ser reciclats.

Altres activitats
D’altra banda, l’Ajuntament també està programant una activitat pels alumnes de Secundària, que es realitzarà amb la col·laboració de l’Escola d’Art i Disseny edRa. El calendari d’aquesta activitat, però, encara s’ha d’acabar de concretar.

I, per últim, les persones nouvingudes també podran participar en unes sessions teòriques sobre el reciclatge, que s’impartiran amb la col·laboració del Servei Local de Català de Rubí.