Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Uns 6.200 alumnes de escoles i instituts de Rubí participen en la campanya “A casa, tria el color i encerta” sobre la selecció de residus Les 18 escoles i instituts han participat al llarg de tot aquest primer trimestre del curs. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Uns 6.200 alumnes de escoles i instituts de Rubí participen en la campanya “A casa, tria el color i encerta” sobre la selecció de residus

Les 18 escoles i instituts han participat al llarg de tot aquest primer trimestre del curs.
Durant aquest primer trimestre del curs escolar, un total de 6.228 alumnes d’escoles i instituts de la ciutat han participat en les diferents accions que l’Ajuntament ha fet en 18 centres escolars per difondre la campanya “A casa, tria el color i encerta”. Una proposta educativa municipal adreçada a treballar la selecció de residus a l’escola mitjançant activitats lúdiques per introduir les diverses problemàtiques mediambientals que generen els residus i, alhora, incentivar la selecció correcta per tal de poder recuperar de nou aquests materials.

La campanya, iniciada el passat mes d'octubre i que tot just ha acabat, ha portat activitats a les aules enfocades a treballar nens i nenes dels grups dels cicles d’infantil i primària a les escoles i de 1er d'ESO als instituts. Dels 18 centres participants, 12 han estat escoles de primària, 3 instituts de secundària i els tres restants centres concertats; en els quals s’han realitzat un total de 181 sessions pràctiques amb 244 grups classe.

La finalitat de les activitats, que han consistit en el conte “El cuiner màgic” pels més petits, la gimcana “Agència d’Inspectors Selectiva” per alumnes de 1r a 4t i el joc d’intercanvi “La casa dels noms propis” per als més grans, ha estat treballar la selecció de residus, el seu impacte mediambiental i les problemàtiques que se'n deriven quan no els seleccionem a casa. Aquest projecte ha està organitzat pel Servei Educatiu de Residus del consistori amb el suport d’Ecoembes i Ecovidrio.