Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Uns 450 joves assistiran al Road show, un simulacre d’accident de trànsit per conscienciar dels perills de la conducció de risc L’activitat es farà aquest dijous a les 12 h al teatre municipal La Sala. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Uns 450 joves assistiran al Road show, un simulacre d’accident de trànsit per conscienciar dels perills de la conducció de risc

L’activitat es farà aquest dijous a les 12 h al teatre municipal La Sala.
Uns 450 estudiants d’instituts i centres de secundària de la ciutat assistiran a una nova adaptació del Road Show, una escenificació d’un accident de trànsit que està representada pels mateixos protagonistes d’aquest succés per tal d’endinsar els joves en aquesta problemàtica. Aquesta activitat, que es farà a La Sala aquest dijous 28 de novembre a les 12 h, esta promoguda per la fundació privada sense ànims de lucre Mutual de Conductors, amb la col·laboració de l’Ajuntament i la Policia local de Rubí.

El Road Show recrea la nit d'un jove, un dissabte de discoteca, que acaba amb la tragèdia inesperada d'un accident de trànsit amb terribles conseqüències, mitjançant una escenificació multimèdia i els testimonis reals dels metges de serveis d’emergències, els bombers, la policia; així com el testimoniatge verídic de la víctima amb lesió medul·lar i els seus familiars. Aquest programa d’educació vial pretén alertar als joves de les greus conseqüències que pot tenir conduir sota els efectes de l’alcohol o les drogues. Més de 10.000 alumnes d’arreu de Catalunya participen cada any en aquesta vivència que és un missatge de conscienciació sobre els perills de la conducció en determinades circumstàncies de risc.

Segons les dades del Servei Català de Trànsit, a Catalunya la franja dels joves entre 15 i 24 anys al 2012 ha registrat un descens en el nombre de morts respecte al 2010 (un 37,84%), tot i que han augmentat els ferits greus respecte el 2011. El descens de la utilització dels sistemes de seguretat com el casc i el cinturó es perfila com una de les causes d’aquest augment dels ferits greus.