Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Uns 400 atletes participaran a la II Duatló de Rubí que se celebra diumenge 9 de febrer La darrera part d’aquesta cursa de 55 quilometres passarà aquest any pel Torrent dels Alous. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Uns 400 atletes participaran a la II Duatló de Rubí que se celebra diumenge 9 de febrer

La darrera part d’aquesta cursa de 55 quilometres passarà aquest any pel Torrent dels Alous.
Fins a 400 atletes participaran en la II Duatló de Rubí que se celebrarà el pròxim diumenge 9 de febrer per un recorregut urbà de 55 quilometres, amb tres proves consecutives de 10 quilometres a peu, 40 amb bicicleta i els 5 restants també a peu però per l’entorn del Torrent dels Alous. La cursa, que se celebra per segon any a la ciutat, ha tancat les inscripcions perquè ha arribat al nombre màxim de 400 participants, tot i que hi ha gent en llista d’espera per si alguns corredors es donen de baixa abans del dia 9 de febrer.

“Tot i que només és el segon any que s’organitza – ha dit el regidor d’Esports, Josep M. Castro, en la presentació – l’augment de nombre d’inscrits, que ha arribat als 400 només en una setmana, quan l’any passat van ser 300, és el reflex de la importància d’aquesta prova pels atletes. A més, aquest any, la Duatló de Rubí puntuarà pel Campionat de Catalunya”. El regidor ha assenyalat que “sense la implicació de totes les entitats i associacions de veïns que col·laboren en l’organització”, aquesta tampoc seria possible.
Un dels principals atractius d’aquesta cursa és el seu traçat, “ja que és un recorreguts molt atractiu esportivament que combina el circuit urbà del primer segment (10 quilòmetres) pels carrers centre de la ciutat, amb els 40 de la bicicleta amb diverses trames urbanes i interurbanes, i el darrer circuit a peu de 5 km. que es combina amb trams de camins de terra pel Torrent dels Alous”, ha dit l’organitzador de la cursa, Antoni Venteo. Aquest nou traçat també vol evitar les afectacions a la ciutat per tal de disminuir l’impacte en els comerços de la zona que tindran garantida la seva activitat mentre duri la cursa. L’entrega de premis es realitzarà a les 12.30 h a la mateixa Rambla del Ferrocarril.

Activitats complementàries

A més, durant el desenvolupament de la cursa, que s’iniciarà a partir de les 9 h a la rambla del Ferrocarril, on s’ubicarà la zona de boxes i estacionament de les bicicletes, hi haurà una xocolatada a primera hora i l’Expo Duatló, una fira de materials esportius amb diversos estands de marques que oferiran els seus productes, així com ofertes interessants. També, qui vulgui podrà aportar material esportiu en bon estat que tingui en desús que serà recollir per l’entitat Corredors.cat. Aquesta associació esportiva ha endegat la iniciativa “Sabatilles solidaries” per recollir sabatilles esportives i/o samarretes tècniques que encara es puguin utilitzar per donar a entitats benèfiques perquè ho reparteixin entre qui ho necessiti. Tot el material s’ha de lliurar net.
Altres propostes són musica en directe amb el grup Blue Funky Mama i una classe d’iniciació al cardio kickboxing, una combinació d’aeròbic i kickboxing, que faran els monitors del Club Natació Rubí, un cop acabat el duatló.

L’organització recomana no utilitzar l’autopista E-9 per accedir a Rubí ja que és un dels llocs per on passa el recorregut i poden haver talls de trànsit puntuals. També es pot accedir amb la bicicleta a través dels Ferrocarrils de la Generalitat que tenen l’estació a Rubí al costat de la zona de boxes de la rambla on hi ha la sortida.