Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Uns 200 alumnes d’ESO de la ciutat participen en tallers de prevenció de la pressió del grup entre els adolescents A través d’una exposició i un debat comú, els escolars treballaran conceptes com l’assertivitat o la presa de decisions. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Uns 200 alumnes d’ESO de la ciutat participen en tallers de prevenció de la pressió del grup entre els adolescents

A través d’una exposició i un debat comú, els escolars treballaran conceptes com l’assertivitat o la presa de decisions.
Durant aquest mes, uns 200 alumnes dels instituts Duc de Montblanc i Torrent dels Alous poden aprendre algunes tècniques que els ajudi a reafirmar-se davant la pressió del grup en algunes situacions de conflicte que es poden donar en la relació quotidiana entre companys de classe.

La mostra “Sota pressió”, cedida per l’empresa PDS, que s’exposarà en aquests dos centres educatius, consta de 12 plafons que proposen diferents situacions de pressió de grup per treballar amb els adolescents, amb l’objectiu que aquests comprenguin el concepte de pressió de grup, com superar aquesta dificultat a través de l’ assertivitat i altres tècniques per expressar-se se de manera lliure i amb seguretat davant dels altres, i fer-los reflexionar sobre la presa de decisions i com aquesta pot influir en algunes conductes que poden generar addicions. Després de la visita, els alumnes treballen el contingut de l’exposició, aprofundint en les temàtiques exposades i creant un espai per al debat i la reflexió.

El treball educatiu d’aquests aspectes és important des d’un punt de vista preventiu ja que les pressions d’amics i companys són un factor sovint implicat en el consum de drogues i en altres conductes problemàtiques o de risc durant l’adolescència.

Aquesta proposta s’emmarca dintre de les accions educatives de salut que l’Ajuntament organitza anualment com a prevenció en aquest àmbit.