Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Uns 10.000 habitatges, locals i empreses de Rubí ja disposen de cobertura de fibra òptica A finals de setembre és previst que finalitzi el pla d’estesa de banda ampla sobre fibra òptica a la ciutat, una de les mesures incloses al Pla de Reactivació Econòmica i Treball. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Uns 10.000 habitatges, locals i empreses de Rubí ja disposen de cobertura de fibra òptica

A finals de setembre és previst que finalitzi el pla d’estesa de banda ampla sobre fibra òptica a la ciutat, una de les mesures incloses al Pla de Reactivació Econòmica i Treball.
L’estesa de fibra òptica a Rubí encara la recta final. A finals de setembre es preveu que uns 16.000 habitatges, locals i empreses tinguin cobertura de banda ampla mitjançant fibra òptica i puguin gaudir dels serveis que ofereix aquesta tecnologia. Aquestes són les previsions amb què treballa Telefónica, l’empresa encarregada del desplegament de fibra òptica al nostre municipi. Els treballs a Rubí, que es van iniciar a principis d’any, consisteixen en el desplegament del cablejat de fibra òptica, la connexió als edificis i l’adequació de les instal·lacions de Telefónica per permetre que els rubinencs puguin disposar d’una velocitat de banda ampla que oscil·larà entre els 50 i els 100 Mb gràcies a la connexió FTTH (Fiber To The Home, és a dir, fibra òptica fins a casa).

Actualment, 10.000 habitatges i locals ja tenen cobertura de FTTH i, per tant, ja poden contractar els serveis que ofereix aquesta tecnologia, com ara el “triple play”: telefonia, internet de banda ampla i televisió. I és que Telefónica ja ha dut a terme bona part dels treballs d’estesa de la fibra òptica a la ciutat. Els rubinencs poden consultar al telèfon 1004 si casa seva o el seu negoci disposa ja de connexió FTTH.

Es preveu que, com a molt tard durant el darrer trimestre de l’any, unes 16.000 llars i locals de la ciutat disposin d’aquesta connexió FTTH. Amb l’arribada de la fibra òptica, l’Ajuntament de Rubí dóna compliment de l’acció número 5 (Rubí Serveis avançats: Negociació Operadors Serveis Banda Ampla) del Pla de Reactivació Econòmica i Treball. Aquesta proposta d’acció té per objectiu millorar la cobertura de serveis de banda ampla a Rubí tant al nucli urbà, com a les zones residencials i als Polígons d’Activitat Econòmica (PAE) mitjançant la negociació d’un pla d’estesa de fibra òptica al municipi. D’aquesta manera, també es permet solucionar els problemes que històricament han patit algunes zones de la ciutat pel que fa a la cobertura de telecomunicacions. El Pla de Reactivació Econòmica i Treball, presentat el novembre de 2011, és un recull d’accions que té per objectiu establir les bases que permetin enfortir el teixit econòmic de la ciutat per estimular-ne l’activitat i generar les condicions idònies per a la creació d’ocupació.