Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Unes 8.000 persones reben Melcior, Gaspar i Baltasar a l'Escardívol La Policia Local estima que més de 30.000 rubinencs i rubinenques han seguit la cavalcada pels carrers de la ciutat. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Unes 8.000 persones reben Melcior, Gaspar i Baltasar a l'Escardívol

La Policia Local estima que més de 30.000 rubinencs i rubinenques han seguit la cavalcada pels carrers de la ciutat.
Els Reis Mags d’Orient han arribat aquesta tarda a l'Escardívol envoltats d'una gran expectació. Els esperaven prop de 8.000 rubinencs i rubinenques, entre ells l’alcaldessa de Rubí, Carme García.

El Mag Rubisenc ha consultat el seu telescopi per saber en quin punt del camí es trobaven Ses Majestats. Ha estat aleshores quan se n’ha adonat que l’estel màgic, el que havia de guiar Melcior, Gaspar i Baltasar fins a Rubí, tenia problemes. Per donar força a l’estel i aconseguir que els tres d’Orient poguessin arribar a la ciutat, el Mag Rubisenc, acompanyat del seu ajudant Melquíades, ha invocat els planetes del sistema solar.

A mesura que els ha anat cridant, amb l’ajuda del públic assistent, els diferents planetes (de 3 metres de diàmetre cadascun) han anat apareixent a l’escenari, creant un planetari il·luminat. Mercuri, Venus, Mart, Júpiter, Saturn, Urà i Plutó han aportat color a l’escenari de l’Escardívol, col·locant-se a diferents alçades, que han oscil·lat entre els 10 i els 30 metres.

L’ajuda dels planetes ha estat clau perquè l’estel màgic tingués força per guiar Ses Majestats fins a la ciutat. Després que el Mag Rubisenc hagi pronunciat les paraules màgiques, Melcior, Gaspar i Baltasar han fet acte de presència a l’Escardívol, envoltats de llum, fum i música.

L’alcaldessa, Carme García, els ha donat la benvinguda tot dient-los que “aquests, sens dubte, són moments màgics, plens d’il·lusió per a tots i, especialment, pels més petits. Són moments –com ha dit Carme García– que ens fan oblidar, per unes hores, les dificultats per les quals estan passant algunes famílies de la ciutat”. És per això que l’alcaldessa els ha demanat, una vegada més, “salut i feina per a tothom”. També ha demanat “una ajuda extra per poder superar ràpidament aquest sotrac i, així, fer del 2011 un bon any per a les persones que viuen a Rubí”. Carme García també ha dit, en el seu discurs, que se sent “molt orgullosa dels nens i les nenes de Rubí, perquè han estat bons i estimen molt els seus pares, avis, germans, tiets i amics. Per aquest motiu –segons l’alcaldessa– els nens i nenes de Rubí es mereixen que es facin realitat tots els seus desitjos”.

L’alcaldessa ha lliurat les claus de la ciutat als Reis d’Orient perquè aquesta nit puguin entrar a totes les cases i deixar-hi els regals. Melcior ha estat l’encarregat de dirigir-se als rubinencs. Sa Majestat ha explicat que estan convençuts que “aquest any els infants de Rubí s’han portat bé o, si més no, ho han intentat, fent cas als pares i mares, avis i àvies, i tiets i tietes”. El rei blanc també ha assegurat que demà al matí els rubinencs trobaran tots els regals a casa seva i ha destacat la importància d’anar a dormir d’hora i de deixar una mica de menjar i aigua per als Reis i els patges perquè reuneixin forces per repartir regals durant la nit.

Igual que l’any passat, tant l’arribada dels Reis Mags com els discursos de l’alcaldessa i del Rei Melcior han estat traduïts simultàniament al llenguatge de signes.

Més de 30.000 persones a la cavalcada

Els focs artificials han donar per acabats els parlaments i, posteriorment, els reis s’han dirigit a les seves carrosses per iniciar el recorregut de la cavalcada. En total, la comitiva reial ha estat formada per 7 carrosses (les dels tres Reis d’Orient, la del Mag Rubisenc, la del Carter Reial, un altra amb totes les cartes recollides a la ciutat i una darrera plena de regals). Els 7 planetes que han ajudat l’estel màgic a guiar els Reis fins a Rubí han presidit cadascuna d’aquestes carrosses.

Ses Majestats han comptat amb l’ajuda d’una vuitantena de patges i torxers al llarg de tot el recorregut, que s’ha iniciat a l’Escardívol i ha finalitzat a la plaça Pere Aguilera, com a conseqüència de les obres que s’estan fent a la plaça del Doctor Guardiet. La Policia Local estima que entre 30.000 i 34.000 persones han seguit la cavalcada dels Reis d’Orient.

Durant la cavalcada, reis i patges han repartit unes 5 tones de caramels sense gluten, aptes per a celíacs, com s’ha fet en els últims 3 anys. A més, aquest 2011 l’Ajuntament s’ha adherit a la campanya “Cap nen sense caramels”, promoguda per l’Associació de Celíacs de Catalunya.

Voluntaris de Protecció Civil

La Cavalcada d’enguany ha estat el primer esdeveniment en què han participat els membres de l’Associació de Voluntaris i Voluntàries de Protecció Civil de Rubí, constituïda el passat mes de desembre. Els agents han dut a terme tasques de suport per garantir el correcte desenvolupament de la programació.