Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Unes 600 persones participen a la primera edició de la Fira del Dia de la Terra Les visites a diverses masies rubinenques i els cursos de cuina a peu d’hort han estat dues de les activitats amb més acollida https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Unes 600 persones participen a la primera edició de la Fira del Dia de la Terra

Les visites a diverses masies rubinenques i els cursos de cuina a peu d’hort han estat dues de les activitats amb més acollida
Els actes per commemorar el Dia de la Terra a Rubí han estat tot un èxit. Prop de 650 persones han participat en les múltiples activitats que s’han organitzat a la ciutat i unes 600 més han passejat per la 1a edició de la Fira del Dia de la Terra.

Dues xerrades van donar el tret de sortida al programa d’actes. Una trentena de persones es van aplegar al Celler per sentir les explicacions de Núria Julià, que va parlar de la seva recerca per a l’elaboració del llibre El secret de les vinyes. Un passeig per la història, i per conèixer l’origen dels Topònims de la ciutat, de la mà de Rubí d’Arrel.

Una quarantena de rubinencs van voler aprofitar l’oportunitat d’aprendre a fer horticultura, gràcies als cursos d’iniciació a l’hort i de compostatge casolà i al taller de conservació i multiplicació de llavors tradicionals.

També van tenir molt bona acollida els cursos de cuina a peu d’hort, organitzats per diversos restaurants de Rubí que cuinen receptes amb productes locals i de temporada. Prop d’una cinquantena de persones van aprendre a conservar els excedents de l’hort i a cuinar delicadeses amb faves, pèsols i carxofes. Els pagesos de la ciutat que proveeixen a aquests restaurants van ser presents a la Fira del Dia de la Terra, amb la qual cosa els rubinencs que ho van voler van poder adquirir aquests productes locals de temporada.

Precisament la Fira del Dia de la Terra va ser l’acte més multitudinari. Unes 600 persones van passejar per la plaça de Catalunya per poder veure els diferents productes exposats a les parades i participar en les activitats paral·leles, com ara la trobada de compostaires o els tallers infantils dels Caçadors de Trastets.

Per últim, també cal destacar l’elevada participació de les visites a les masies Can Balasc, Can Ramoneda, Can Serrafossà i Can Xercavins. Unes 90 persones van desplaçar-se fins a aquestes edificacions i les terres que les envolten per conèixer el procés de conreu de la terra a Rubí, el d’elaboració del vi i la vida que es vivia a les masies durant el segle passat, entre d’altres.