Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Unes 60 persones participen a la presentació del futur centre de dansa tradicional a l’Espona Aquesta jornada coincidia amb la celebració del Rubifolk 2009. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Unes 60 persones participen a la presentació del futur centre de dansa tradicional a l’Espona

Aquesta jornada coincidia amb la celebració del Rubifolk 2009.
Unes 60 persones han assistit a la jornada de presentació del futur centre de la dansa catalana a l’Antiga Fàbrica Espona, una trobada en la qual es va fer públic el projecte de la futura seu central de la xarxa de centres de dansa tradicional. Aquesta presentació ha coincidit amb la celebració del Rubifolk 2009, el Festival Internacional de Dansa Tradicional que se celebra anualment a la nostra ciutat, organitzat per l’Esbart Dansaire de Rubí, la seu oficial del qual s’ubicarà a l’Espona quan estigui enllestit el projecte final.

Més de 12.000 persones, al Rubifolk

D’altra banda, segons fonts de l’organització, al voltant de 12.000 persones han participat aquest any en les diferents activitats que, al llarg de cinc dies, s’han celebrat a la ciutat en el marc d’aquest festival de dansa que va concloure ahir.

Tot i que l’amenaça de la pluja en diferents moments va fer témer la suspensió d’alguns actes, els espectacles celebrats a la plaça del Doctor Guardiet han omplert cada dia el seu aforament, entre 700 i 1.200 persones, i l’afluència de públic als actes del carrer, com el Rubifolk infantil, els tallers de danses o les exhibicions, “ha estat superior a la d’anys anteriors, tant pel que fa a la participació dels ciutadans i ciutadanes als barris com a la illa de vianants”, segons ha confirmat el president de l’Esbart Dansaire, Isidre Rubio, qui s’ha mostrar esperançat “que amb la nova ubicació a partir de l’any vinent –aquest és l’últim any que s’organitza a la plaça del Doctor Guardiet- la participació de la població encara augmenti més”. A més, al voltant de 200 persones, entre voluntaris i famílies acollidores, han ofert el seu suport en l’organització d’aquest festival.

Aquest any han participat quatre grups: Asociación Identidad cultural ecuatoriana (Equador), el Ballet folklórico del Centro Universitario de la Costa Sur (CUCSUR) de la Universitat de Guadalajara (Mèxic), el Conjunto artístico de Maraguán (Cuba) i el Grup Djilandiang (Senegal), que han mostrat les seves danses i han participat amb les cercaviles ballant amb la gent pels carrers.