Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Unes 6.000 persones han gaudit aquest cap de setmana de la Festa de Sant Roc Activitats de cultura popular i tradicional, la ballada de gegants, els versots i la fira agrolaimentària han omplert de gent el centre de Rubí. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Unes 6.000 persones han gaudit aquest cap de setmana de la Festa de Sant Roc

Activitats de cultura popular i tradicional, la ballada de gegants, els versots i la fira agrolaimentària han omplert de gent el centre de Rubí.
L’Ajuntament de Rubí i les entitats de Cultura Popular i Tradicional de la ciutat han omplert d’activitats tot el cap de setmana. La Festa Major de Sant Roc ha comptat amb una gran participació ciutadana. Es calcula que unes 6.000 persones han gaudit de la festa entre dissabte i diumenge. Per les entitats, Sant Roc suposa l’inici d’un nou curs escolar que es preveu ple d’activitats.

De nou, la plaça del Doctor Guardiet s’ha convertit en l’espai central de la festa, amb activitats pensades per a totes les edats.

La fira Agroalimentària va oferir productes molt diversos als rubinencs: fuets de tot tipus (d’ànec, d’olives, etc), empanades variades de verdura, diferents bunyols, fruita de temporada collida directament de l’hort, així com algunes parades d’artesania i de productes ecològics.

La mostra d’entitats va destacar per la quantitat d’activitats que s’hi van programar i per l’assistència de públic. Gràcies al taller de foc, els participants van poder experimentar què se sent quan s’és Diable. També van poder practicar amb els malabars, ballar les danses participatives de l’Esbart, iniciar-se amb la sardana, enfilar-se com un casteller i fer imans de nevera amb Sant Galderic, entre d’altres. Les novetats d’aquest any han estat el ball de l’Àliga i l’Esclat de Festa, amb totes les entitats fent les activitats a la vegada.

Pel que fa als gegants, dissabte van entrar a la plaça amb l’Associació Gegantera Delta del Prat de Llobregat, que va participar a la XIII Trobada de Gegants de Sant Roc. Posteriorment, les tres colles de diables van fer un repàs a l’actualitat més punyent a través dels tradicionals Versots, amb una gran ironia. El sopar popular a la fresca va omplir tota la plaça amb més de 200 persones. I el grup musical de pop rock català DEPT va actuar a la mateixa plaça, oferint l’últim concert de la seva gira del disc CONTROL. Un cop va acabar el concert, la gent va omplir el carrer de Sant Jaume per assistir a la XIII Xerricada Popular de Sant Roc.

I diumenge... més activitats
Pel que fa a la jornada de diumenge, la Tronada de Sant Roc va despertar tota la ciutat. I és que els diables van fer retronar els petards per tot Rubí.

La matinal infantil va tenir molta participació. Els jocs gegants de Gargot de Jocs, molt divertits i creatius, estaven muntats amb materials reciclats i els infants havien de demostrar una gran habilitat. El Racó de contes de la Merche 8A, que va fer viatjar pel món dels contes als més petits, també va tenir molt èxit.

L’aixecada de castells també va gaudir d’una gran participació, així com l’audició de sardanes amb la coneguda Cobla Mediterrània. El correfoc va concentrar molta gent a la plaça Onze de Setembre, acompanyant els petits diables que van mostrar una gran habilitat ballant sota el foc.

Les havaneres van ser de les activitats més multitudinàries de la festa. El grup rubinenc Blau Mariner va omplir la plaça de mocadors blancs amb peces com La Lola, El meu avi i La caseta vora el mar, així com amb havaneres pròpies. El cremat va acompanyar el concert d’havaneres, que va tancar la Festa de Sant Roc 2012.