Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Unes 300 persones participen a la 10ª edició del Dia de l'Arbre Autòcton al Bosc de Ca n'Oriol Enguany s’ha creat un nou papalloner per a la supervivència d’aquest tipus d’insectes. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Unes 300 persones participen a la 10ª edició del Dia de l'Arbre Autòcton al Bosc de Ca n'Oriol

Enguany s’ha creat un nou papalloner per a la supervivència d’aquest tipus d’insectes.
Al voltant d’uns 300 rubinencs i rubinenques, entre ells l’alcaldessa, Carme García, i el regidor d’Ecologia Urbana i Seguretat, Manuel Velasco, van participar a la 10ª plantada del Dia de l’Arbre Autòcton, que es va celebrar al bosc de Ca n’Oriol, en un terrenys ubicats al darrere de l’IES l’Estatut.

Al llarg de tot el matí, els participants van plantar un total de 62 arbres autòctons petits, d’entre 60 i 80 centímetres d’alçada, entre els quals hi havia pins pinyoners, alzines i roures.

També van plantar dos centenars d’arbustos en un parterre situat a la mateixa zona, amb l’objectiu de continuar la línia encetada fa un parell d’anys: la creació de papalloners per a fomentar la supervivència d’aquests insectes. I és que tant a l’edició del 2008 com a la del 2009 ja es van plantar aquest tipus d’espècies arbustives (romaní, sàlvia, lavanda, etc.) per tal de mantenir la subsistència de les papallones a diferents zones: el 2008 es va crear un papalloner en uns terrenys situats entre la urbanització de Sant Jordi Parc i la plana del Castell, al costat de l’antic camí de Ximelis; i el 2009 se’n va crear un altre al mateix Bosc de Ca n’Oriol, però en aquella ocasió al costat de la zona de petanca.

Els participants també van plantar diferents glans en bosses de plàstic que, d’aquí a un parell o tres d’anys, ja es podran trasplantar al seu emplaçament definitiu. Mentrestant, aquests glans es cuidaran al viver municipal, ubicat a les instal·lacions de la Finca Font del Ferro.

Amb aquesta plantada popular, els participants han contribuït a la reforestació del bosc de Ca n’Oriol, augmentant la repoblació d’espècies vegetals. Com és habitual, tots els assistents a la 10ª plantada del Dia de l’Arbre van rebre un diploma de participació.