Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Unes 2000 persones passen per Rubimón 2010, la festa anual de les entitats de cooperació En aquesta edició, les activitats infantils han incrementat la participació dels infants. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Unes 2000 persones passen per Rubimón 2010, la festa anual de les entitats de cooperació

En aquesta edició, les activitats infantils han incrementat la participació dels infants.
Al voltant d’unes 2000 persones han passat aquest any per les diverses activitats i els estands informatius que una desena d’entitats de la ciutat han instal·lat en la 5ena edició de Rubimón, celebrada dissabte passat a la plaça de la Nova Estació. L’alcaldessa de Rubí, Carme Gracia, i la regidora de Solidaritat, Neus Muñoz, van assistir a alguns dels actes i van passejar entre els estands de les entitats per conèixer alguns dels seus projectes.

Les activitats que més participació de la ciutadania van generar van ser l’espectacle de danses del Senegal de l’Associació de Senegalesos de Rubí (ACSPROSC), després de la cercavila de percussió que aquesta mateixa entitat i Candombe (Associació Uruguaiocatalana Los Botijas) van fer des de la pl. de Catalunya fins a la pl. Pearson; i el sopar a la plaça on es van reunir unes 200 persones per degustar alguns dels productes típics de Guatemala, Cuba i Senegal.

A més, unes 40 persones van assistir a la projecció de cinema a l’aire lliure de Voces inocentes de Luis Mandoki, i s’ha incrementat notablement la participació de nens i nenes, respecte a anteriors edicions d’aquesta festa solidària, en les activitats específiques per a infants, com la xocolatada, els tallers i jocs infantils organitzats per les entitats i en l’espectacle d’animació infantil “Gresques mundials” de Lluís Pinyot i la Tremenda Banda.

En aquesta festa anual, l’Ajuntament de Rubí ha donat a conèixer els “Projectes de Cooperació Internacional 2009”, subvencionats pel consistori i desenvolupats l’any 2009 per les entitats locals.

Rubimón està organitzat per l’Ajuntament de Rubí, el Consell Municipal de Cooperació de Rubí, integrat per les entitats ACSPROCS (Associació de Senegalesos de Rubí), Associació Uruguaiocatalana Los Botijas, Associació Compartir – SED, Casal d’Amistat catalano cubà José Martí de Rubí, Creu Roja Rubí Sant Cugat, Viladecavalls Vida i Pau, Rubí Solidari i Comerç Just, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona.