Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Unes 150 activitats culturals, als equipaments de la ciutat durant el primer semestre de 2011 La preestrena a Rubí de “Petits crims conjugals”, amb Ramon Madaula i Laura Conejero, i del grup local Acústic Broadway obren la temporada de teatre. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Unes 150 activitats culturals, als equipaments de la ciutat durant el primer semestre de 2011

La preestrena a Rubí de “Petits crims conjugals”, amb Ramon Madaula i Laura Conejero, i del grup local Acústic Broadway obren la temporada de teatre.
Aquest divendres 21 de gener, amb la preestrena a la nostra ciutat de l’obra “Petits crims conjugals” amb Ramon Madaula i Laura Conejero, i dissabte i diumenge amb l’estrena del grup local Acústic Broadaway s’inicien les primeres de les 150 activitats culturals per a diversos públics que durant aquest primer semestre de 2011 acolliran els diferents equipaments culturals municipals, com La Sala, la Biblioteca, l’Ateneu, el Museu o la Sala d’exposicions Antiga Estació.

Així ho ha anunciat la regidora de l’Àrea de Serveis Socioculturals Neus Muñoz, durant la presentació de la programació als equipaments culturals de la ciutat des de gener a juny de 2011, “una programació que vol potenciar la cohesió social i el sentiment d’orgull de pertinença a la nostra ciutat, alhora que vol garantir el treball en xarxa dels diferents equipaments culturals, que compten amb unes bones condicions tècniques, per poder donar cabuda a diverses tipologies d’espectacles que conformin una programació de qualitat i de primera línia que vagi més enllà de la nostra ciutat”.

En aquest sentit, la regidora ha assenyalat que l’Ajuntament ha “dissenyat una programació amb quatre gran línies de treball: les arts escèniques al teatre municipal La Sala, el Projecte expositiu i de patrimoni cultural al Museu, el Foment de la lectura en la Biblioteca, i la cultura de proximitat en l’Ateneu”. A més, Neus Muñoz ha dit que quasi la meitat de les activitats, un setantena, estan adreçades de forma especial a un públic infantil i familiar i als joves.

Més de 50.000 espectadors a La Sala

Durant l’any 2010, un total de 50.500 espectadors/es van passar per alguna de les activitats que es van fer a La Sala Teatre Municipal, “xifra que suposa un increment de 1.500 persones per que fa a les dades de l’any anterior i que ens demostra que aquest equipament s’apropa cada cop més a la ciutadania”, ha dit Neus Muñoz.

En la temporada semestral de teatre que comença ara amb la preestrena de “Petits crims conjugals”, el divendres 21 de gener a les 21 hores, una obra que després s’estrenarà al teatre Poliorama de Barcelona, es podran veure un total de 23 espectacles, dels qual 11 són teatrals, 7 musicals, 5 infantils i 2 de dansa.
A més de la d’aquest divendres, dues obres de teatre més seran també preestrenades a la nostra ciutat ja què formen part del programa de residències que l’Ajuntament va posar en marxa fa uns tres anys, mitjançant el qual companyies teatrals assagen al teatre La Sala, on posteriorment fan la preestrena, per marxar després a teatres a Barcelona o de gira per la resta del país, com és el cas de “Copenhaguen” amb Pere Arquillué, Lluís Marco i Rosa Renom, que es podrà veure al març, per marxar posteriorment al Teatre Nacional de Catalunya, o l’estrena de “Delicadas” de T de Teatre a l’abril, que després viatjarà a Madrid.

A més, durant aquesta temporada, tornaran a tenir un espai propi els grups de teatre i música de la nostra ciutat a través del cicle Rubí a escena, que potencia als artistes locals emergents, i on es podrà veure l’estrena de la companyia Acústic Broadway, el 22 i 23 de gener, el nou espectacle de l’Esbart Dansaire de Rubí al febrer, o l’estrena de La ventafocs de la nova companyia D’Arrel Dansa, dirigida per Eduard Ventura, al maig.

Cinema VO al febrer

Pel que a la programació de Cinema en Versió Original, que comença el pròxim 4 de febrer amb la pel•lícula “El Gran Vázquez”, es podran veure un total de 16 projeccions, una cada divendres de la setmana fins al 27 de maig, amb diversitat de gèneres que aproparan als espectadors a diversos països i cultures, amb algunes pel·lícules de gran qualitat presents a importants festivals de cinema.

El Castell, un museu viu

La segona de les línies apuntades a la presentació, el Projecte expositiu i de patrimoni cultural a través del Museu Municipal Castell Ecomuseu Urbà, vol “apropar la cultura a la nostra ciutat a través de diferents activitats, bé siguin exposicions temporals o permanents, cicles de conferències, o activitats adreçades als infants, per fer d’aquest equipament un museu viu”, segons la regidora de Serveis Socioculturals, com demostren els més de 20.000 visitants que va tenir l’any passat aquest equipament durant les activitats que va realitzar.

Actualment, a més de l’ exposició permanent “Rubí, l’evolució d’un poble”, ja es pot visitar l’exposició “Per bruixa i metzinera. La cacera de bruixes a Catalunya” del Museu d’Història de Catalunya, que romandrà a Rubí fins a l’abril i que s’adreça especialment als infants.

L’altre equipament que programa habitualment exposicions temporals, la Sala d’exposicions Antiga Estació, també començarà al febrer les seves mostres en col·laboració amb diverses entitats i associacions de la ciutat amb les quals el consistori està treballant fa temps, com ara el Centro Aragonés o l’Escola Teresa Altet, entre d’altres.

Pel que fa a la resta de dels programes, el de Foment de la lectura de la Biblioteca Mestre Martí Tauler, tot i que inicia aquesta setmana les seves activitats amb un recital el dijous 20 de gener a les 19 h, la presentació del llibre Els nens de Sri Lanka el divendres 21 a les 19.30 h i la conversa amb l’autora Sílvia Alcàntara que presenta el llibre Olor de Colònia el divendres 28 a les 19 h, coincidint amb el primer any de l’obertura d’aquest equipament a finals d’aquest mes, es farà més endavant una presentació en què es donaran a conèixer dades de l’ús de l’equipament durant aquest any. Mentre que la presentació del projecte de cultura de proximitat de l’Ateneu també es farà en breu.