Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Unes 10.000 persones participen en les més de 140 activitats de la XII Fira del Joc, l’Esport i la Salut La consellera de Salut, Marina Geli, va visitar la fira amb l’alcaldessa de Rubí per conèixer aquesta mostra de joc i esport al carrer. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Unes 10.000 persones participen en les més de 140 activitats de la XII Fira del Joc, l’Esport i la Salut

La consellera de Salut, Marina Geli, va visitar la fira amb l’alcaldessa de Rubí per conèixer aquesta mostra de joc i esport al carrer.
Tot i les elevades temperatures de les primeres hores, al voltant d’unes 10.000 persones han participat en la XII edició de la Fira del Joc, l’Esport i la Salut, que, “ha acabat convertint-se en un referent lúdic i esportiu per a tota la ciutadania de Rubí”, segons va dir l’alcaldessa de Rubí, Carme García, en la seva visita a la fira amb la consellera de Salut de la Generalitat, Marina Geli, amb qui va passejar per aquesta mostra de jocs i esports al carrer, que, aquest any, ha ampliat els tipus d’activitats que s’han organitzat amb activitats relacionades amb la salut com una caminada popular o diferents tallers de risoterapia, estiraments o intercanvi de receptes saludables, entre d’altres.

Aquest any, la fira ha comptat amb 40 espais diferents i més de 130 activitats on les famílies han pogut gaudir de jocs tradicionals, multiculturals, cooperatius, gegants, de taula, de gran format, grans instal·lacions lúdiques; d’espais esportius de tennis de taula, bàsquet, circuit de bicicletes i karts ecològics, esgrima, bitlles, etc.; i d’un gran nombre de tallers amb propostes de circ, disfresses, construcció de joguines, pintar, maquillatge, xapes o memòria. A més, també els més petits han gaudit dels seus espais lúdics específics per a infants de 0 a 6 anys.

La fira va acabar al voltant de les 21.20 h amb la darrera actuació del Circo Truchini, que va oferir un espectacle de música amb jocs malabars amb pilotes i diàbolos.

Aquesta fira, pensada per a que tota la infància i la família gaudeixi d’un dia especial amb activitats i jocs diversos al carrer, està organitzada per l’Ajuntament, en col·laboració amb una vintena d’associacions i entitats locals com ara la Colla Gegantera del CEIP Teresa Altet, l’Associació Uruguaiocatalana “Los Botijas”, Brasil País Tropical, A mi Lindo Ecuador, ASCPROSC, Creu Roja Rubí-Sant Cugat, Club Voleibol Rubí, Unió Atlètica Rubí, Club Patinatge Artístic Rubí, Club HCR Cent Patins, CEB Sant Jordi, AEE Regina Carmeli o CE Rubí Futbol Sala, entre d’altres. També han participat altres institucions com el Mercat Municipal, Intercanvi Educatiu Intergeneracional de Rubí, el Consell dels Infants de Rubí, el Pla de Desenvolupament Comunitari del Pinar, el Pla de Desenvolupament Comunitari de Ca n’Oriol i el Pla Educatiu d’Entorn de Rubí.