Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Unes 1.000 persones participen en les 25 comparses del concurs que ha guanyat “La il·lusió no es retalla” L’enterrament de la sardina tanca aquest dimecres els actes del Carnaval 2014. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Unes 1.000 persones participen en les 25 comparses del concurs que ha guanyat “La il·lusió no es retalla”

L’enterrament de la sardina tanca aquest dimecres els actes del Carnaval 2014.
Les tres comparses guanyadores del Concurs de comparses del Carnaval 2014 van rebre, ahir a la tarda, els premis que les acrediten com a guanyadores d’aquesta edició del certamen. Amb una puntuació molt semblant, “La il·lusió no es retalla” de la Comparsa Can Txafó es va fer amb el primer premi, de 700 euros amb 73 punts; seguida de “La tropa irlandesa” amb 72 punt que va rebre els 400 euros del segon premi, i “Moltes felicitats Taragot” de l’Escola Bressol Tagarot que va guanyar el tercer premi amb 200 euros i 69 punts.

En aquesta edició del Concurs, han participat un total de 25 comparses amb un total de 975 persones inscrites per la rua que el passat dissabte a la tarda va omplir de música, balls, disfresses i colors els carrers del centre la ciutat. A banda, va participar alguna comparsa més que va voler desfilar però sense participar en el concurs de manera formal. Entre els col·lectius de participants hi havia Ampas d’escoles de la ciutat, escoles bressol, associacions de veïns, colles de gegants, etc. També a la rua infantil de diumenge al matí, unes 250 persones integrants de 7 comparses van desfilar pels carrers de la ciutat, acompanyades de sis grups d’animació. Ambdues rues, així com la resta d’activitats de Carnaval han registrat una gran afluència de públic que ha volgut, disfressada o no, gaudir de la disbauxa d’aquesta festa popular.

Ara, el Carnaval a Rubí està a punt d’acabar amb l’enterrament de la sardina de demà que s’iniciarà amb la concentració del seguici fúnebre a les 18 h a la plaça Pearson, on la companyia Cremallera Teatre explicarà la història del Rei Carnestoltes i la Vella Quaresma. Posteriorment, sortirà la cercavila cap a la av. Barcelona, pg. Francesc Macià, c. Montserrat, pl. Dr. Guardiet, c. Terrassa, c. Gimnàs i l’Escardívol, on es cremarà a la foguera la sardina realitzada en els tallers infantils fets a la Biblioteca. A la cercavila participaran els Tronats del Tabal, la Colla de Geganters de l'Escola Teresa Altet i la Colla de Geganters del Pinar.

Unes 150 màscares a concurs
A la mostra del Concurs de Màscares que organitza l’Escola d’Art EDRA, que inicia el Carnaval cada any, han participant 150 propostes, entre totes les categories, de les quals la de Faceart ha rebut un total de 60 imatges. La mostra de totes aquests propostes es poden visitar a la sala d’exposicions de l’escola fins al pròxim 14 de març.
Els guanyadors per categoria han estat:

Categoria B (de 10 a 13 anys)
1r premi: David Burillo
Accèssit: Pau Valdivieso

Categoria C (de 14 a 17 anys)
1r premi: Mar Buil
Accèssit: Júlia Bröll

Categoria D (de 18 anys en endavant)
1r premi: Sara González
Accèssit: Bryan Quintana

Categoria E (Faceart)
Judith Alcaine (Centre d'Educació Especial Ca n'Oriol).