Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una xerrada per a pares i mares promou el diàleg per prevenir el consum de drogues entre els adolescents La conferència tindrà lloc el pròxim 4 de febrer a l’auditori de l’edifici Rubí + D a les 19 h . https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Una xerrada per a pares i mares promou el diàleg per prevenir el consum de drogues entre els adolescents

La conferència tindrà lloc el pròxim 4 de febrer a l’auditori de l’edifici Rubí + D a les 19 h .
Sota el lema “Per prevenir el consum de drogues parla amb els teus fills”, l’Ajuntament de Rubí organitza una xerrada adreçada a pares i mares per potenciar la prevenció del consum de drogues entre els adolescents, a través de relacions que fomentin el diàleg dintre de la família per sobre d’altres opcions educatives.
La xerrada, que tindrà lloc el pròxim dimarts 4 de febrer a les 19 h a l’edifici Rubí+D, està estructurada en tres fases. A l’inici, hi haurà una breu presentació de les principals substàncies que poden provocar addició entre els adolescents; després s’intentarà respondre als factors que produeixen el canvi en els adolescents quan passen a pensar només en ells mateixos, actitud que abans no tenien; i per acabar es donaran pautes per que els propis pares i mares siguin capaços d’establir els límits utilitzant un decàleg educatiu.

La xerrada s’adreça de forma especial a informar, assessorar i guiar als pares sobre el desenvolupament, aprenentatge i socialització de l’adolescent, amb l’objectiu de transmetre’ls informació útil d'aspectes relacionats amb el seu procés evolutiu i psicosocial i donar-los d'estratègies i recursos psicològics que serveixin per a resoldre situacions conflictives en la convivència quotidiana. A més, durant la conferència es vol generar un espai de debat sobre problemes habituals en l'educació dels fills/es, per ajudar a prevenir problemes en el desenvolupament de l’adolescent o en las relacions familiars i promoure la participació dels pares i mares en la construcció d'un entorn comunitari afavoridor de l'educació.

La conferència està organitzada amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona.