Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una vuitantena de persones participen al Dictat Solidari del Servei Local de Català Els assistents han hagut d’escriure un fragment del llibre “Joaquim Aragonès. De Rubí a Mauthausen” https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Una vuitantena de persones participen al Dictat Solidari del Servei Local de Català

Els assistents han hagut d’escriure un fragment del llibre “Joaquim Aragonès. De Rubí a Mauthausen”
Al voltant d’una vuitantena de persones han seguit en directe la tercera edició del Dictat Popular i Solidari que organitza el Servei Local del Català (SLC) amb la col·laboració de l’Ajuntament, el Pla Educatiu d’Entorn i diverses entitats socials (Càritas, Creu Roja, Frater Nadal, Entre Veïns, Rubí Solidari i l’Associació per la Memòria Històrica Neus Català).

L’activitat, que s’ha celebrat a la Biblioteca Mestre Martí Tauler, s’ha centrat en aquesta ocasió en un fragment del llibre Joaquim Aragonès. De Rubí a Mauthausen, publicat recentment per la professora rubinenca Josepa Gardenyes. L’obra, presentada fa uns dies, relata l’experiència vital d’un sindicalista i regidor de l’Ajuntament que va patir l’exili a França i la posterior deportació al camp de concentració austríac de Mauthausen. També recull en els seus annexes referències a altres nou rubinencs que van patir la mateixa sort.

La pròpia autora del llibre s’ha encarregat de dictar el text als rubinencs i rubinenques que s’han aplegat a la biblioteca. A continuació, el Servei Local de Català n’ha facilitat la correcció i algunes indicacions sobre els fragments que podien presentar més dificultats. Entre tots els participants, s’han sortejat dos exemplars de l’obra de Josepa Gardenyes, que també ha signat llibres als lectors que ho han volgut.

Recaptació solidària

Com ja va passar l’any passat, el Dictat Popular del SLC ha tingut un vessant solidari. I és que, aprofitant l’activitat, s’ha demanat als participants que portessin aliments de primera necessitat per ajudar les famílies més desafavorides de Rubí. A l’espera de comptabilitzar la quantitat de productes recollits, els organitzadors han fet una bona valoració de la contribució de la ciutadania, que ha aportat sobretot oli, farina i sucre.

Dictat a les escoles

Aquest dijous, 10 d’abril, les escoles que ho desitgin també podran fer el dictat. A partir de les 9.15 h, Ràdio Rubí i RubíTV transmetran una gravació d’un altre fragment del llibre de Josepa Gardenyes, també llegit per la mateixa autora. Coincidint amb l’activitat, els centres educatius també faran recapte d’aliments.