Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una vuitantena de ciutadans prioritzen les actuacions que es duran a terme en el marc del projecte Barris al dia L’Ajuntament destina 400.000 euros a aquest programa, una de les mesures extraordinàries de lluita contra la crisi d’enguany. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Una vuitantena de ciutadans prioritzen les actuacions que es duran a terme en el marc del projecte Barris al dia

L’Ajuntament destina 400.000 euros a aquest programa, una de les mesures extraordinàries de lluita contra la crisi d’enguany.
Una vuitantena de representants d’entitats i ciutadans a títol individual han debatut quines són les actuacions de manteniment de l’espai públic prioritàries a cada districte de la ciutat. Aquest ha estat l’objectiu de la primera jornada participativa del projecte Barris al dia, a través del qual el consistori busca la implicació d’entitats i ciutadans a l’hora de decidir la gestió dels 400.000 euros que es destinaran a realitzar diverses actuacions de manteniment als barris. Aquest projecte és una de les accions del paquet de mesures extraordinàries de lluita contra la crisi 2013, que enguany s’ha dotat amb 2.930.000 euros, 1,8 milions d’euros més que l’any passat.

L’alcaldessa de Rubí, Carme García, ha assistit a la jornada, celebrada a l’edifici Rubí+D, on ha destacat la importància d'aquest projecte i dels valors de la corresponsabilitat i de la col·laboració i la complicitat entre administració i ciutadans a l’hora de tirar endavant aquest tipus d’actuacions.

Els assistents a la jornada participativa, dividits segons el seu districte de procedència, han consensuat quines actuacions són les prioritàries a cada zona. Al districte 1 s’han prioritzat les millores a les voreres i en senyalització, així com la millora de l’asfalt a diversos carrers. Totes les actuacions prioritzades al districte 2 fan referència a les voreres, ja sigui per crear-ne de noves o per fer-hi actuacions de desbrossament d’herbes. Pel que fa al districte 3 s’ha prioritzat la creació d’un pas per a persones amb mobilitat reduïda al c/ Joan Puig, recuperar el camí natural del c/ Marconi amb el c/ Edison i reparar diverses voreres. En el cas del districte 4 s’han destacat com a prioritàries totes les actuacions relacionades amb la millora de l’accessibilitat, igual que al districte 5, que també ha destacat la millora de l’enllumenat al c/ Bailén i la reparació de rases enfonsades a diferents trams. Per últim, el districte 6 ha prioritzat la semaforització al c/ Calderón de la Barca i a la plaça de l’Agricultura, així com les actuacions vinculades a la millora de l'accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda i la millora dels desperfectes a voreres i asfalt, a banda de la millora de la senyalització.

El pressupost de Barris al dia (400.000 euros) s’ha dividit a parts iguals entre els sis districtes de la ciutat. Així, cada zona disposa de 60.000 euros per a dur a terme diversos treballs de manteniment vinculats a la millora de la senyalització, de les zones verdes i el mobiliari urbà, dels parcs infantils, de la il·luminació i per fer reparacions de calçada i de panots de voreres. L’Ajuntament ha reservat 40.000 euros del pressupost per destinar-los a dos projectes més: la millora de la senyalització d’orientació i la creació d’un camí escolar per a l’Escola Pau Casals, l’Escola Schola i l’Escola Montserrat, un projecte llargament reivindicat pels membres del Consell dels Infants i que permetrà disposar d’unes rutes d’accés a aquests centres educatius per tal que els infants hi puguin arribar tots sols seguint un itinerari marcat.

Després de l’estiu, es convocarà una nova reunió per presentar els projectes que l’Ajuntament portarà a terme a tota la ciutat. La intenció és que aquells projectes que s’hagin prioritzat i que siguin viables dins el pressupost de cada districte s’executin durant el darrer trimestre de l’any.