Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una vintena de joves s'assessoren per constituir un Consell Local de Joventut a Rubí Els joves rubinencs han pogut conèixer les experiències dels Consells Locals de Sabadell i Sant Feliu de Guíxols https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Una vintena de joves s'assessoren per constituir un Consell Local de Joventut a Rubí

Els joves rubinencs han pogut conèixer les experiències dels Consells Locals de Sabadell i Sant Feliu de Guíxols
L’Espai Jove Torre Bassas ha acollit aquest dissabte una trobada informativa sobre els consells locals de joventut. La jornada ha servit perquè una vintena de joves s’assessoressin de cara a constituir un òrgan d’aquestes característiques a Rubí.

La reunió ha comptat amb la participació de representants del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) i dels Consells Locals de Joventut de Sabadell i Sant Feliu de Guíxols. Després d’una benvinguda per part de la regidora d’Emancipació Juvenil i Polítiques d’Igualtat, Belén Meneses, hi ha intervingut el vicepresident segon del CNJC, Magí Dalmau, qui ha exposat el model de Consell Local de Joventut que proposa aquest òrgan i el tipus de suport que ofereix el CNJC. A continuació, Rubén Ramiro, membre del Consell Local de Joventut de Sabadell, i Helena Vancells, representant del Consell Local de Joventut de Sant Feliu de Guíxols, han parlat sobre les experiències concretes d’aquests dos municipis. Tots dos han aprofitat l’avinentesa per encoratjar els joves rubinencs a formar el seu propi Consell Local de Joventut, tot i que també els han fet notar les dificultats que es poden trobar en aquest procés.

Al torn de preguntes, els assistents s’han mostrat especialment interessats en la relació que mantenen els Consells Locals de Joventut amb els ajuntaments.

La trobada d’aquest dissabte tenia com a objectiu assessorar els joves que integren en aquests moments la Comissió de seguiment del Pla Local de Joventut després que ells mateixos manifestessin la seva intenció de constituir un Consell Local de Joventut a la ciutat. La convocatòria, però, s’adreçava a tots els joves de Rubí, ja que la voluntat de la comissió és obrir aquest procés a nous participants.

Des del servei de Joventut i Dona, es valora molt positivament el compromís demostrat pels joves que s’han implicat en la posada en marxa del Pla Local de Joventut, així com l’alta participació d’altres nois i noies en les diferents activitats de l’Espai Jove Torre Bassas o en el teixit associatiu. Per a l’Ajuntament, aquesta pot ser la llavor del futur Consell Local de Joventut de la ciutat. Un projecte de llarg recorregut que, segons el consistori, ha de suposar “un gran pas endavant per a la joventut i per a Rubí en general”.