Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una vintena d’empresaris participen a la jornada sobre finançament organitzada per l’OSE Els ponents han plantejat als assistents diferents línies de finançament, com ara els Business Angels, la banca privada i la banca pública. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Una vintena d’empresaris participen a la jornada sobre finançament organitzada per l’OSE

Els ponents han plantejat als assistents diferents línies de finançament, com ara els Business Angels, la banca privada i la banca pública.
L’Oficina de Serveis a l’Empresa (OSE) de Rubí ha organitzat la jornada professional “Fòrum finançament 2013”, una sessió adreçada a empreses i emprenedors de Rubí que volien conèixer les diferents opcions de finançament a les quals poden tenir accés: banca pública, banca privada i àngels inversors. La jornada, a la qual hi han assistit una vintena d’empreses, ha comtat amb 7 ponents, que han parlat de les diverses vies de finançament existents.

Pel que fa al finançament públic, Javier González Lapeira, tècnic de mediació de l’Institut de Crèdit Oficial (ICO), ha exposat les principals línies d’aquest banc públic amb forma jurídica d’entitat pública empresarial, adscrita al Ministeri d’Economia i Competitivitat. Lourdes Ridameya, cap de promoció de l’Institut Català de Finances, ha parlat de les operacions de finançament d’aquesta institució. Celso Prieto, responsable de l’àrea comercial d’Avalis Catalunya, ha explicat que la missió d’aquest ens és procurar l'accés al crèdit de les PIMES i autònoms amb seu social a Catalunya i millorar les seves condicions de finançament, mitjançant la prestació d'avals davant de bancs, caixes i l’ICF, així com facilitar la licitació i execució de concursos públics. I Cormak Leggett, del departament de promoció d’ENISA, ha explicat els serveis que presta aquesta empresa pública adscrita al Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme, que ofereix préstecs participatius a empreses mitjanes i PIMES a llarg termini.

Pel que fa al finançament privat, Susana Pastor, responsable de la unitat d’entitats financeres de la territorial est de CESCE, ha parlat d’aquesta empresa d’informació financera, comercial i de màrqueting i recuperació d’impagats; mentre que Ramon Gatell, director comercial de Microbanc, ha parlat dels serveis que ofereix el banc social de ”la Caixa”, constituït l’any 2007 per canalitzar l’activitat de microcrèdits que fins aleshores havia dut a terme l’entitat a través de la seva Obra Social.

Per últim, Enric Rius, assessor fiscal de la Cecot, ha parlat dels àngels inversors i de Business Angels Network Catalunya (BANC), una institució privada que des del 2002 posa en contacte inversors privats (business angels) i emprenedors que cerquen finançament per al desenvolupament dels seus projectes empresarials.