Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una vintena d’alumnes holandesos del programa d’intercanvi amb l’Institut Duc de Montblanc visiten l’Ajuntament El 3r tinent d’alcaldia, Jaume Buscallà, ha estat l’encarregat de rebre els estudiants de l’escola Hetbaken Park Lyceum d’Almere https://www.rubi.cat/ca/ajuntament/comunicacio/sala-de-premsa/notes/una-vintena-d2019alumnes-holandesos-del-programa-d2019intercanvi-amb-l2019institut-duc-de-montblanc-visiten-l2019ajuntament/@@images/image/preview

Una vintena d’alumnes holandesos del programa d’intercanvi amb l’Institut Duc de Montblanc visiten l’Ajuntament

El 3r tinent d’alcaldia, Jaume Buscallà, ha estat l’encarregat de rebre els estudiants de l’escola Hetbaken Park Lyceum d’Almere

Un any més, l’Institut Duc de Montblanc de Rubí participa en un programa d’intercanvi amb l’escola Hetbaken Park Lyceum d’Almere, a Holanda. Es tracta d’una iniciativa que permet que una vintena d’alumnes holandesos facin vida a Rubí durant una setmana –del 3 al 10 d’octubre– i que, posteriorment, 20 estudiants rubinencs de 1r de Batxillerat viatgin a Holanda a l’abril. Aquest dilluns, el 3r tinent d’alcaldia del Consistori, Jaume Buscallà, ha rebut els nois i noies a la Sala de Plens de l’Ajuntament per tal de donar-los la benvinguda a la ciutat. 

Durant la seva estada a Rubí, els joves holandesos coneixen la història, cultura i costums catalans, així com els indrets més significatius de les ciutats de Rubí i Barcelona. Així, assisteixen a classes de català bàsic, fan activitats relacionades amb Pablo Picasso abans de visitar el museu del pintor a Barcelona i treballen els continguts que han preparat prèviament tant els estudiants catalans com els holandesos sobre la història, llengua i cultura dels seus respectius països. 

Pel que fa a les visites turístiques, en el cas de Rubí coneixen l’església de Sant Pere, el Castell i el Celler, a banda de l’edifici consistorial. I, pel que fa a la ciutat comtal, visiten la Rambla, la catedral, la plaça Sant Jaume i l’església de Santa Maria del Mar, entre d’altres. 

Aquesta és l’11a edició d’aquest programa d’intercanvi, que enguany no ha obtingut una puntuació suficient per poder rebre una ajuda econòmica de la Unió Europea com en altres anys.