Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una trobada de dansa infantil inaugura els actes de la Festa dels Xatos 2013 L’ermita de Sant Muç s’omple de ciutadans/es per participar en aquesta diada festiva. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Una trobada de dansa infantil inaugura els actes de la Festa dels Xatos 2013

L’ermita de Sant Muç s’omple de ciutadans/es per participar en aquesta diada festiva.
La II Trobada infantil de dansa tradicional de Rubí inaugura aquest any una nova edició de l’Aplec de Sant Muç i la Festa dels Xatos 2013, que cada any reuneixen a centenars de persones a l’ermita de Sant Muç per participar en aquesta diada festiva. Aquesta segona trobada tindrà lloc el dissabte 18 de maig a partir de les 17 h a la plaça del Doctor Guardiet de d’on sortirà la cercavila per anar fins al Parc del castell on es farà una ballada col·lectiva dels nens i nenes de le escoles de dansa dels Esbarts de Rubí, Mollet i Manresa. La passejada anirà pel c. Montserrat, pg. Francesc Macià, carrers Rafael de Casanovas, Cadmo i Riera i pl. Marqués de Barberà fins arribar al Parc del Castell.

Al dia següent, la plaça Doctor Guardiet tornarà a ser el punt neuràlgic de reunió de les persones que vulguin sortir cap l’ermita de Sant Muç, a partir de les 9 h, tot i que abans podran gaudir d’una xocolatada a la mateixa plaça, de d’on sortiran els Xatos cap a Sant Muç a les 9.30 h, acompanyats de gegants, grallers, gegantons i tabalers. Després d’un refrigeri a meitat de camí a la Masia de Can Ramoneda, al voltant de les 10.30 h tindrà lloc la missa a l’ermita, on actuaran els gegants i la Unió Coral Rubinenca.

Cap al migdia, hi hauràn les actuacions de les colles Diables de Rubí, Rubeo Diablorum i de la Riera, amb l’encesa del foc i la Dansa dels Xatos i les sardanes (12.30 h) amb la Cobla Ciutat de Cornellà i l’Escola de Sardanes Flor de Neu, i a les 14 h, la Unió Extremeña de Rubí oferirà una arrossada popular (preu: 6 €).

Les danses participatives de l’Esbart Dansaire i la tornada posterior a Rubí posaran el punt final a aquesta festa que es torna a realitzar des de l’any 1986, quan, arran de la celebració del Mil·lenari, la ciutat va recuperar la Festa dels Xatos gràcies a l’Esbart Dansaire i la col·laboració i el patrocini de l’Ajuntament de Rubí.