Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una trentena de persones són detingudes a Rubí per vulnerar la llei d’estrangeria La Policia Local va participar en l’operatiu, que va tenir lloc a l’establiment musical Costa Latina de la ciutat. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Una trentena de persones són detingudes a Rubí per vulnerar la llei d’estrangeria

La Policia Local va participar en l’operatiu, que va tenir lloc a l’establiment musical Costa Latina de la ciutat.
La Policia Nacional, en col·laboració amb la Policia Local de Rubí i Inspecció de Treball, va dur a terme una inspecció a l’establiment musical Costa Latina, situat a la carretera de Terrassa de Rubí, la matinada de dissabte.

El dispositiu es va saldar amb 2 expedients d’inspecció de treball per infraccions molt greus, ja que hi treballaven immigrants en situació irregular i sense contracte; 2 expedients de policia administrativa per infraccions municipals, donat que la llicència no es corresponia amb l’activitat que es desenvolupava al local i que l’establiment no disposava del rètol pertinent de dret d’admissió; i 72 persones identificades per diferents irregularitats. 29 d’elles van ser traslladades a les dependències del Centre Nacional de Policia de Terrassa en aplicació del Real Decret 2393/2004 del reglament d’estrangeria. D’aquestes, 16 van ser proposades pel tràmit d’expulsió.

Entre els detinguts hi ha el propietari del local, acusat d’un delicte contra els drets dels treballadors. També es van arrestar 4 ciutadans de nacionalitat equatoriana, 3 de Bolívia, 3 del Paraguay, 3 més de Nicaragua, 2 del Marroc, un del Pakistan, un de Colòmbia, un mexicà i un brasiler. Les edats dels detinguts, alguns dels quals són veïns de Rubí, oscil·len entre els 25 i els 54 anys. Tots ells estan en reclosos en un centre d’immigració, esperant la resolució judicial.

Agents de la Policia Local ja havien intervingut en aquest local en diverses ocasions per incompliment d'horaris i altres infraccions administratives, com ara permetre l’entrada de menors; i, sobretot, per baralles tumultuàries entre els clients del local.

A l’operatiu de dissabte hi van participar agents de la Policia Local de Rubí de les unitats de seguretat ciutadana, policia administrativa i unitat canina; efectius del Cos Nacional de Policia de la unitat judicial, GOE (Grup Operatiu Especial) i UCRIF (Unidad Contra las Redes de Inmigración y Falsedades Documentales); i funcionaris de la Inspecció de Treball.

Detenció antidroga

D’altra banda, la Policia Local va detenir ahir un home de 31 anys i veí de Rubí acusat d’un delicte contra la salut pública.
Els fets van tenir lloc al carrer de General Castaños al voltant de les 19.30h. Els agents van enxampar el detingut in fraganti venent droga. En el moment de la detenció, l’home portava 7 tabletes d’haixix.