Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una trentena de persones participen a la nova edició del programa SEFED Els alumnes que obtinguin el corresponent certificat de professionalitat podran fer pràctiques en empreses reals https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Una trentena de persones participen a la nova edició del programa SEFED

Els alumnes que obtinguin el corresponent certificat de professionalitat podran fer pràctiques en empreses reals
Una trentena de persones participen des del passat dijous 19 de juny en una nova edició del Programa SEFED (Simulació d’Empreses amb Finalitats Educatives) que ofereix l’Ajuntament de Rubí a través del Servei d’Impuls a l’Ocupació (SIO). La superació del curs, que finalitzarà el 19 de desembre, els permetrà obtenir un certificat de professionalitat de nivell II en Activitats de Gestió Administrativa.

El programa SEFED, subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu, és un projecte de formació professional ocupacional que té com a objectiu la qualificació professional de persones en el camp de l’administració i la gestió empresarial. La seva particularitat és que es basa en una metodologia de simulació d’empreses que permet als alumnes experimentar de forma pràctica els coneixements que van adquirint durant el curs.

El projecte es va implantar a Rubí el 2002 i cada any se’n fan dues edicions, amb una participació total de 60 alumnes. Durant el curs, aquestes persones treballen per a l’empresa fictícia Rubinetti, dedicada a la comercialització d’aixetes i complements de bany. A més, un cop finalitzada la formació, els alumnes que obtenen el corresponent certificat professional tenen l’oportunitat de fer pràctiques en empreses reals.

Per poder-se inscriure al programa SEFED, cal tenir un mínim de 16 anys, estar apuntat com a demandant d’ocupació a l’Oficina de Treball de la Generalitat de Catalunya, i tenir el Graduat d’ESO, el Graduat Escolar o equivalent, o bé superar les proves de nivell corresponents. Inicialment, aquesta modalitat formativa s’adreçava exclusivament a dones però, des de l’any passat, també està oberta a la participació d’homes, que s’han anat sumant progressivament al programa. A la present edició, en són un total de set.

El nou curs del programa SEFED va arrencar el passat 19 de juny amb una presentació a l’auditori de l’edifici Rubí+D. Les classes es realitzen de dilluns a divendres de 8 h a 14 h, sumant un total de 890 hores lectives.