Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una trentena de persones assisteixen a la conferència sobre l’estela ibèrica de Can Fatjó El cicle de conferències del Museu Municipal donen a conèixer les peces més importants del patrimoni rubinenc. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Una trentena de persones assisteixen a la conferència sobre l’estela ibèrica de Can Fatjó

El cicle de conferències del Museu Municipal donen a conèixer les peces més importants del patrimoni rubinenc.
Al voltant d’unes 30 persones van participar a la primera de les conferències del nou cicle del Museu Municipal sobre les peces més representatives del patrimoni arqueològic de Rubí, en què es va conèixer l’estela ibèrica de Can Fatjó. L’historiador Roger Riera va explicar al públic assistent la significació i singularitat d’aquesta peça, de la qual només s’hi ha trobat 11 més a tot Catalunya, així com de la cultura a la qual va pertànyer.

L’estela de Can Fatjó va ser descoberta a la dècada de 1960, al jaciment de Can Fatjò, de l’època ibèrica i romana que es localitza al turonet que limita al nord pel torrent de Xercanvins, al sud per la rasa dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, a l’est per la riera de Rubí i a l’oest per les planes sobre la via del ferrocarril (carrer Ximelis, Diamant i Maragda i l’avinguda de Can Fatjó).

La pròxima conferència d’aquest cicle serà el 15 d’abril amb l’arqueòleg i conservador del Museu Egipci de Barcelona, Luís Manuel Gonzálvez que farà la conferència inaugural de l’exposició sobre Tutankamon que tindrà lloc al Museu Municipal des del 15 d’abril fins al 24 de juliol.

Les conferències tenen una durada aproximada d’una hora a hora i mitja i tenen lloc a l’auditori del Museu Municipal a les 19 hores.