Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una trentena de joves passa diàriament per la Torre Bassas per participar en les diferents activitats programades Després del taller de grafits artístics, que es va dur a terme la setmana passada, el 16 de novembre se celebrarà la sessió 'Joves emprenedors'. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Una trentena de joves passa diàriament per la Torre Bassas per participar en les diferents activitats programades

Després del taller de grafits artístics, que es va dur a terme la setmana passada, el 16 de novembre se celebrarà la sessió 'Joves emprenedors'.
L’Espai Jove Torre Bassas ha tornat a l’activitat amb força. Durant la seva primera setmana de funcionament, després d’estar dos anys tancat per dur-hi a terme obres de rehabilitació, han passat una mitjana de 30 joves diàriament per l’equipament.

Des del Comissionat d’Emancipació Juvenil es fa una valoració positiva d’aquests primers dies d’activitats a l’Espai Jove. I és que a banda de registrar aquest volum de participació, també cal destacar que bona part dels joves que s’han acostat a l’equipament en desconeixien la seva existència.

Activitats diverses
La setmana passada, l’Espai Jove Torre Bassas va dur a terme un taller de grafits artístics amb l’objectiu d’oferir als participants una base sòlida per distingir entre embrutar parets i decorar espais grisos amb grafits artístics. El taller, organitzat per Rialles – Impaktes Visuals, es va dividir en dues parts, una de teòrica i una altra de pràctica. La part teòrica va consistir, entre d’altres, en una introducció al món del grafit, dels principis a Nova York fins als últims corrents avantguardistes europeus, i l’explicació dels materials (esprais, pistoles aerogràfiques) i diferents tècniques de treball. Pel que fa a la part pràctica, es van crear trepes (plantilles d’acetat), que posteriorment es van estampar sobre diversos suports. Els participants també van poder practicar les tècniques del grafit amb esprais i amb pistoles d’aerografia. Per últim, van realitzar un mural conjunt sobre una paret de l’equipament.

Les dues properes activitats programades a l’Espai Jove Torre Bassas estan relacionades amb la cerca de feina. La primera sessió, titulada “Joves emprenedors”, tindrà lloc el 16 de novembre a les 17h. L’activitat, que anirà a càrrec del CP’AC - Fundació per a la Promoció de l’Autoocupació de Catalunya, pretén fomentar l’esperit emprenedor i difondre l’autoocupació entre els joves. Els participants podran conèixer les diferents etapes a seguir per posar en marxa un negoci: la idea, el Pla d’empresa i el llançament de l’activitat. L’objectiu de la sessió és desenvolupar aspectes personals i humans dels joves com la creativitat, la capacitat de prendre decisions i d’assumir riscs, l’organització i el treball en equip, entre d’altres.

L’altra activitat, titulada “Treballar a l’estranger”, es durà a terme el 21 de novembre a les 18:30h. La sessió, que dirigirà AVALOT – Joves de la UGT de Catalunya, vol facilitar eines i recursos als joves per realitzar amb èxit projectes personals i laborals a l’estranger, així com donar a conèixer els recursos públics per afavorir les estades de pràctiques professionals o contractacions laborals fora del país.

Per a participar en aquestes activitats, totes elles gratuïtes, cal inscriure’s a l’Espai Jove Torre Bassas, ubicat al c/ Sabadell, 18.