Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una seixantena d'activitats conviden la ciutadania a viure l'estiu a Rubí Tallers, exposicions, música i cinema, entre d’altres, conformen un programa adreçat a tot tipus de públics https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Una seixantena d'activitats conviden la ciutadania a viure l'estiu a Rubí

Tallers, exposicions, música i cinema, entre d’altres, conformen un programa adreçat a tot tipus de públics
El programa de lleure Rubí, l’estiu a ciutat ha arrencat aquesta setmana amb prop d’una seixantena d’activitats pensades per gaudir del municipi durant els mesos estivals. Les propostes, dissenyades de forma transversal per diversos serveis municipals, inclouen tallers, exposicions, sessions de cinema i actuacions musicals, entre d’altres.

Una de les grans novetats d’aquest programa d’activitats és la incorporació del Celler com a seu del cicle Tastet musical a les Tines. L’equipament, recuperat fa només uns mesos per a l’ús ciutadà, acollirà diferents concerts durant el mes de juliol. Aquest divendres hi actuaran els membres del Taller de música de Gavà; el dissabte 12 li arribarà el torn al jove cantant de folk pop Albert Solà; el divendres 18 hi tocarà Carles Cases, arranjador de les cançons de Lluís Llach; i el dissabte 26 de juliol tancaran el cicle Eloi Raso i Itzel Ramos a ritme de jazz. El Celler també serà l’espai on tindrà lloc la projecció de la pel·lícula Zoran i els tigres del gol, l’11 de juliol dins l’activitat El documental del mes.

La iniciativa Rubí, l’estiu a ciutat contempla també un cicle de cinema històric que tindrà lloc al Museu Municipal El Castell (MMUC) i dins del qual es projectaran tres pel·lícules que narren fets importants del segle XX. El 10 de juliol es podrà veure la cèlebre cinta de Charles Chaplin Temps moderns, que mostra els efectes negatius de la industrialització massiva; el dia 17 serà el torn de La sal de la terra, que explica un conflicte laboral situat en una mina de zenc a Nou Mèxic; i el 24 de juliol es projectarà Los lunes al sol, que se centra en el drama de l’atur provocat per la reconversió industrial de Vigo.

Dins les activitats d’estiu, també està prevista l’estrena el 13 de juliol al Teatre Municipal La Sala d’Operació Moldàvia, el darrer muntatge de la companyia Els Tigres, produït per T de Teatre.

La Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler serà un altre dels espais que acolliran activitats durant aquest estiu. Els infants podran gaudir-hi, per exemple, de diverses sessions de l’Story Time, la versió en anglès de l’Hora del conte, així com de l’Espai família, dins del qual tindran lloc diferents espectacles de foment de la lectura. El públic més familiar també tindrà ocasió d’assistir el 17 de juliol a un nou taller Nascuts per llegir, i de gaudir de dues exposicions: la mostra dels treballs participants al Concurs de punts de llibre 2014, que es podrà veure entre el 25 de juny i el 30 d’agost, i l’exposició Animal!, entre l’1 de juliol i el 30 de setembre.

Totes aquestes propostes es completen amb altres activitats pròpies d’aquestes dates, com ara el festival Rubifolk, les festes de barri o la Festa Major de Sant Roc, entre d’altres. També forma part del programa la segona edició de La Nit Oberta, que mobilitzarà prop d’un centenar de comerços i una trentena d’establiments de restauració el proper 18 de juliol.

Estiu Jove
Aquest estiu, l’Ajuntament també ha ideat una programació pensada específicament per als joves de la ciutat. Sota el títol Estiu Jove s’han organitzat diversos tallers, cursos i monogràfics, actuacions musicals i espais oberts dinamitzats pels propis joves, entre d’altres. Enguany, a més, s’ha recuperat el Festival Mixing Colors, que es durà a terme el 27 de setembre.

El mes de juliol està farcit d’activitats per als joves. La dansa (Dance K? Dancehall i curs de balls llatins), la música (Dóna el cant aquest estiu), el maquillatge (monogràfic d’automaquillatge) i les sortides en grup a l’aire lliure (Natura i Aventura) seran els protagonistes dels diferents cursos i tallers organitzats a l’Espai Jove Torre Bassas. Un altre dels cursos programats, el de monitor d’activitats de lleure infantil i juvenil, es va iniciar l’1 de juliol.

Durant els mesos de juliol i setembre s’han organitzat tot un seguit d’espais oberts dinamitzats pels mateixos joves. Els dimecres es durà a terme l’Espai Break Dance i l’Espai Dibuix, mentre que els dijous serà el torn de l’Espai Circ – Kendama, on es practicaran i construiran diferents tipus de malabars. La Torre Bassas també acollirà el Banc dels idiomes, un punt de trobada de joves que parlen altres llengües i que en volen aprendre de noves.

La música serà un altre dels plats forts de l’Estiu Jove. Durant el juliol, les tardes dels divendres seran musicals, on sonaran estils com el pop (4 de juliol), el flamenc (11 de juliol), el rock (18 de juliol) i el rap (25 de juliol). El 26 de juliol serà el torn de l’street art: Petados Crew i el Col·lectiu Ministeria pintaran els murs exteriors de l’Espai Jove Torre Bassas.

Al juliol també s’ha organitzat un campionat de ping-pong –per a participar-hi cal inscriure’s prèviament a la Torre Bassas– i un concurs de Fotomarató: entre el 14 i el 18 de juliol els joves podran presentar fins a tres fotografies per a cadascuna de les cinc categories que s’anunciaran al llarg d’aquella setmana. Les fotos dels guanyadors en cada categoria formaran part de l’exposició que es podrà veure a la Torre Bassas a partir de l’1 de setembre.

El Festival Mixing Colors posarà el punt i final a l’Estiu Jove 2014. Enguany, aquest esdeveniment tindrà lloc el dissabte 27 de setembre a la plaça de Josep Tarradelles (La Bòbila). A partir de les 11 h es durà a terme una exhibició de grafits, breakdance i skate i hi haurà diverses actuacions musicals en directe. El Mixing Colors 2014 compta amb la col·laboració de Petados Crew i La Skateboarding Rubí.