Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una quinzena d’activitats per promoure la cultura a la ciutat durant la Diada de Sant Jordi 2013 La ubicació de parades de la plaça Doctor Guardiet es modifica per acollir més entitats que volen participar. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Una quinzena d’activitats per promoure la cultura a la ciutat durant la Diada de Sant Jordi 2013

La ubicació de parades de la plaça Doctor Guardiet es modifica per acollir més entitats que volen participar.
Una quinzena d’activitats adreçades a tots els públics, organitzades per l’Ajuntament de Rubí i diverses entitats i associacions de la ciutat, volen fer de la Diada de Sant Jordi 2013 “un lloc de trobada entre la cultura i la ciutadania a través de la literatura i la llengua”, segons ha expressat la regidora de Cohesió Social i Serveis a les persones, Ana Ma. Martínez, en la presentació del actes d’aquesta jornada, al voltant de la qual el consistori organitza més d’una cinquantena d’activitats al llarg de tot el mes d’abril per fomentar la cultura a través de la lectura. Un programa d’activitats mensual que es fa per setè any i al qual, ha dit Ana M. Martínez, “cada vegada s’adhereixen major nombre d’entitats per donar més empenta a aquesta jornada al voltant del llibre, què la ciutadania gaudeix plenament com demostra cada any la participació de la gent”.

Les activitats començaran a la plaça Doctor Guardiet a partir de les 9 h, que torna a ser el punt central de celebració de la diada per tercer any consecutiu, i que, en només tres anys, des de la seva remodelació, ha esdevingut l’espai de referència de la jornada. De fet, com cada cop són més nombroses les entitats que hi volen ser presents, s’ha decidit establir una nova distribució de les parades per a poder donar cabuda a llibreters i entitats. La nova ubicació vol donar un lloc central i destacat a les parades de llibres, oferint més espai al màxim d’entitats i a les diverses activitats.

Contes, intercanvi de llibres, tallers ...

Durant tot el dia, de 9 a 21 h, hi haurà a la plaça les parades de 5 llibreries de la ciutat (L’Ombra, Gràfiques Ventura, Racó del Llibre, Vilalta i Skalibur), a més de diferents entitats socials i culturals i partits polítics que vendran roses i donaran a conèixer la seva activitat a la ciutadania. Amb les parades de la plaça, de moment s’han rebut un centenar de sol·licituds per ubicar parades de flors a tota la ciutat.

Ràdio Rubí iniciarà la jornada amb una programació especial i en directe des de la plaça, de 10 a 14 h, que compartirà l’espai amb activitats com la lectura popular de textos de Salvador Espriu, Miquel Martí i Pol o Joana Raspall, entre d’altres, i la interpretació de La llegenda de Sant Jordi segons Joan Amades a càrrec de la companyia d’Arrel dansa, a les 10.30 i a les 20 h; tallers infantils per a fer roses i dracs de 17 a 20 h; o l’activitat d’intercanvi de llibres per la ciutat (Bookcrossing) que es fa per segon any i que donarà la oportunitat a una vintena de llibres de tornar a ser llegits per qui els trobi per la ciutat.

Altres activitats que també es faran son el Concurs de petons de Ràdio Rubí, el conte al carrer de la Biblioteca, una ruta guiada pels edificis modernistes més importants de la ciutat, una jornada de portes obertes al Museu Vallhonrat, o el Conte de Sant Jordi a l’Ateneu.

A més, el Servei de Comerç ha tornat a col·laborar amb la Federació d’Associacions de Comerciants i Gremis de Rubí en la campanya comercial “Pinta el drac de Sant Jordi” i, des d’aquesta setmana, els establiments associats estan repartint postals amb el drac de Sant Jordi, que s’ha de retornar pintat, per a participar en el sorteig de 4 vals de 50 € per a la compra de llibres i productes promocionals de la ciutat. El sorteig dels vals de regal es farà el mateix dia 23 d’abril a les 19 hores a la plaça del Doctor Guardiet.