Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una nova sèrie d'entrevistes audiovisuals recull la trajectòria de sis rubinencs il·lustres La 2a temporada de “Rubí. Una vida d’història” es començarà a difondre el 28 de març al web de Rubí Identitat i a RubíTV.cat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Una nova sèrie d'entrevistes audiovisuals recull la trajectòria de sis rubinencs il·lustres

La 2a temporada de “Rubí. Una vida d’història” es començarà a difondre el 28 de març al web de Rubí Identitat i a RubíTV.cat
La regidoria d’Identitat i Projecció Exterior de l’Ajuntament de Rubí, en col·laboració amb el periodista Jordi Margarit i RubíTV.cat, ha editat sis noves entrevistes en profunditat a rubinencs i rubinenques il·lustres dins la iniciativa batejada amb el nom de Rubí. Una vida d’història. Aquests documents audiovisuals es publicaran cada divendres, a partir del 28 de març, a través de RubíTV.cat, el web de Rubí Identitat i el canal de YouTube de l’Ajuntament.

Aquesta és la segona sèrie d’entrevistes a personatges destacats de Rubí després de la primera tanda publicada l’any passat. En aquesta ocasió, els entrevistats han estat Maria Carretero, de la Ferreteria Paloma (28 de març); Francesc Botella, exregidor i exdirectiu d’AEG (4 d’abril); Maria Carbonell, dissenyadora de vestuari de l’Esbart (11 d’abril); Quim Conca, il·lustrador (25 d’abril); Pere Vallhonrat, director del Museu Etnogràfic Vallhonrat (2 de maig); i Maria Teresa Majó, de l’Herbolari Majó (9 de maig).

L’objectiu del projecte Rubí. Una vida d’història és crear un fons audiovisual de la ciutat amb personatges que hagin tingut una vida prou significativa per a l’interès general. A banda de deixar testimoni de la trajectòria vital d’aquestes persones, la iniciativa persegueix documentar la història col·lectiva de Rubí. “Tots els entrevistats han dedicat la seva vida a la feina però també han fet altres activitats que han contribuït a construir el Rubí d’ara [...]. Volíem fer un reconeixement a aquestes persones”, ha dit el regidor d’Identitat i Projecció Exterior, Martí Pujol, durant la presentació d’aquesta nova sèrie d’entrevistes, que ha tingut lloc aquest dijous a l’Ateneu Municipal.

L’alcaldessa, Carme García, també ha destacat la dedicació a la ciutat d’aquests sis homes i dones, i molt especialment el seu vessant humà: “Tenim persones que han deixat empremta i que encara deixaran empremta. I que, sobretot, són bones persones”.

Com ja va passar en l’anterior sèrie de Rubí. Una vida d’història, el periodista rubinenc Jordi Margarit ha estat l’encarregat de conduir les sis entrevistes, enregistrades totes elles al Museu Etnogràfic Vallhonrat. Margarit ha subratllat la gran experiència que ha suposat aprofundir en la trajectòria vital d’aquests conciutadans i conciutadanes: “Et sents més rubinenc després de xerrar amb ells [...]. Són gent que s’expressa amb sinceritat, que els fa una mica de vergonyeta segons què, però que també mostren orgull a l’explicar-te altres coses”.

A banda de publicar-se a Internet a partir del 28 de març, les sis entrevistes també s’han editat en DVD amb l’objectiu de distribuir-les a centres educatius i entitats.