Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una nova rotonda reordenarà el trànsit a l’avinguda de Can Sucarrats, a Cova Solera Les obres, que és previst que s’iniciïn la primera setmana de maig, estan incloses al Pla d’Inversions als Polígons Industrials. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Una nova rotonda reordenarà el trànsit a l’avinguda de Can Sucarrats, a Cova Solera

Les obres, que és previst que s’iniciïn la primera setmana de maig, estan incloses al Pla d’Inversions als Polígons Industrials.
L’Ajuntament de Rubí arranjarà i millorarà la intersecció situada entre els carrers d’Atenes, Roma i l’avinguda de Can Sucarrats, al polígon industrial de Cova Solera, gràcies a la construcció d’una nova rotonda. L’objectiu d’aquest nou giratori circular és reordenar el trànsit existent de la intersecció, fent-la més entenedora i segura per a la circulació de vehicles i per la resta d’usuaris de la via. Les obres, que han estat adjudicades a l’empresa Asfaltats Riba SA per un import de 147.000 euros, és previst que comencin la primera setmana de maig. Aquests treballs, inclosos al Pla d’Inversions als Polígons Industrials, tenen un termini d’execució de 2 mesos.

Actualment, en aquesta cruïlla hi ha una rotonda provisional, feta a base de tanques de plàstic que simulen la illeta interior d’una rotonda. La senyalització horitzontal i vertical és deficient i el paviment de la calçada es troba molt desgastat pel pas dels vehicles.

El projecte contempla la construcció de la nova rotonda, d’uns 13 metres de radi, complementada per dos carrils segregats que facilitaran l’entrada directa dels vehicles a l’avinguda de Can Sucarrats des dels carrers de Roma i Atenes. La illeta interior del giratori es pavimentarà amb un tipus de vorada que afavoreixi que qualsevol vehicle de grans dimensions pugui aprofitar l’amplada d’aquesta illeta interior en la seva trajectòria, en cas que sigui necessari. Aquest condicionant és molt important, al tractar-se d’una rotonda situada a l’interior d’un polígon industrial.

També s’adaptaran les voreres existents a la nova situació urbanística i es crearan passos de vianants adaptats a persones amb mobilitat reduïda. A més, es renovarà la capa de trànsit del paviment de la calçada. Pel que fa al clavegueram, se substituiran els embornals situats dins l’àmbit d’actuació i se’n col·locaran de nous a l’exterior de la rotonda per facilitar el drenatge de la intersecció. També s’aprofitarà per renovar dos pous de registre i per substituir una part del col·lector existent al carrer d’Atenes, de 40 centímetres de diàmetre, per un tub de major capacitat (de 80 centímetres de diàmetre). Per últim, es col·locarà la nova senyalització vertical i horitzontal i diverses papereres als passos de vianants.

Afectacions viàries
Les obres s’han dividit en dues fases. La primera fase, que té una durada prevista d’un mes, consistirà en la substitució del col·lector existent al carrer d’Atenes per un altre de major capacitat. En aquesta fase també s’actuarà a les voreres i la illeta del c/ Atenes i a una de les voreres de l’avinguda de Can Sucarrats. Durant aquesta fase quedarà tallat al trànsit el tram final del carrer d’Atenes, el que fa cantonada amb l’avinguda de Can Sucarrats.

La segona fase també té una durada prevista d’un mes, durant el qual es construirà la rotonda i es milloraran la resta de voreres. Durant aquesta fase també es realitzarà la senyalització i les connexions d’embornals. Mentre durin aquests treballs es preveuen petites restriccions de trànsit.