Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una exposició sobre les malalties de la pobresa, al CAP Sant Genís Coincidint amb la celebració de Rubimón, en què aquest any han participat prop de 3000 persones, medicusmundi porta aquesta mostra a la ciutat. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Una exposició sobre les malalties de la pobresa, al CAP Sant Genís

Coincidint amb la celebració de Rubimón, en què aquest any han participat prop de 3000 persones, medicusmundi porta aquesta mostra a la ciutat.
L’Ajuntament de Rubí ha col·laborat amb medicusmundi Catalunya i el Consorci Sanitari de Terrassa en l’exposició “Sud i salut: Les malalties de la pobresa” que s’ha inaugurat fa uns dies, en el marc de Rubimón 2011, al Centre d’Atenció Primària Sant Genís, on es podrà visitar fins al 10 de juny.

La mostra, que forma part del Programa Àfrica Lusòfona basat en la promoció de l’Atenció Primària de Salut, que l’ONG desenvolupa a Angola i Moçambic, dos dels deu països més pobres del planeta, amb la col·laboració de l’Agencia Española de Cooperación Internacional al Desarrollo (AECID), està il·lustrada amb fotografies de Flaviano de Pablo, amb l’objectiu de mostrar informació real sobre la salut als països del Sud i sobre la influència d’unes condicions precàries de salut en el desenvolupament d’aquests països, sense oblidar les iniciatives existents per millorar aquesta realitat.

El Rubimón més participatiu

Al voltant d’unes 3.000 persones han participat en la sisena edició de la festa solidària de Rubí, que aquest any s’ha apropat més al centre instal·lant-se a la plaça del Doctor Guardiet i a la plaça de Catalunya, on s’han ubicat els estands d’una desena de les entitats de la ciutat per mostrar a la ciutadania informació dels projectes que desenvolupat al llarg de l’any i promoure el coneixement dels productes típics i artesania del país amb qui cooperen; així com dues exposicions sobre els 13 projectes de cooperació internacional de les ONG locals”, que han estat subvencionats per l’Ajuntament de Rubí durant l’any 2010 amb una aportació de 147.000 euros i sobre els reptes de futur a Haití, a càrrec de Creu Roja.

Una de les activitats matinals que més participació ha tingut ha estat la taula rodona “Les causes de la pobresa” amb la participació d’Arcadi Oliveres, president de Justícia i Pau, i de membres de l’ONG Rubí Solidari, en què van participar al voltant d’unes 200 persones.

Durant la tarda, quant s’ha registrat el major nombre d’afluència de públic, han estat els nens i nenes qui han pogut gaudit del Rubimón 2011 participant en tallers de ceràmica, de pintar cares i de jocs per a infants a la plaça Doctor Guardiet, així com de l’espectacle infantil El temple d’Agni que, amb elements de circ i música, els ha volgut fer reflexionar sobre el model actual de turisme i sobre les actituds que es prenen quan es viatja a països pobres, a més de cercaviles de percussions i una xocolatada per a tothom que va repartir més de 350 racions entre el públic assistent.

Les prop de 20 activitats d’aquesta jornada solidària es van cloure amb diversos tallers per a adults, la final de la Champions League amb la instal·lació d’una pantalla perquè tothom qui vulgues pogués veure el partit, i un sopar popular amb productes típics de Guatemala, Senegal i Uruguai.

Rubimón està organitzat per l’Ajuntament de Rubí, el Consell Municipal de Cooperació, Enginyeria sense Fronteres, Associació Uruguaiocatalana Los Botijas, ACSPROSC– Ass. de senegalesos de Rubí, Casal Catalanocubà José Martí de Rubí, Associació Compartir - SED, Creu Roja, Rubí Solidari, Viladecavalls Vida i Pau, Fundació Quetzal i Comerç Just, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona. Ha col·laborat en aquesta edició la Fundació Vicente Ferrer, l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, el Comitè Català de l’ACNUR, Setem Catalunya i Campos Estela. Finalment, l’acte s’ha adherit a la XII Festa del Comerç Just i la Banca Ética.