Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una exposició sobre el Mestre Martí Tauler i el seu treball per la cultura, a la Biblioteca de Rubí La mostra, dividia en tres àmbits, es podrà veure fins al 31 de gener 2014. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Una exposició sobre el Mestre Martí Tauler i el seu treball per la cultura, a la Biblioteca de Rubí

La mostra, dividia en tres àmbits, es podrà veure fins al 31 de gener 2014.
La Biblioteca ha obert una exposició sobre la figura del Mestre Martí Tauler, aquest any en què es commemora el 60è aniversari d’aquest equipament cultural i els 125 anys del naixement d’aquest docent rubinenc.

La mostra, que es podrà visitar fins al 31 de gener a la sala d’exposicions de la Biblioteca, consta de tres espais diferenciats. L’àmbit I tracta de la història de Rubí des dels inicis de segle fins a la postguerra. L’àmbit II explica la trajectòria del Mestre Martí Tauler, docent de les Escoles Ribas, que viu el procés de canvi de l’ensenyament amb entusiasme per les noves oportunitats que dóna la República i la gran aposta del govern de la Generalitat per l’educació. També reflecteix la guerra i les conseqüències devastadores per la cultura del país, pròpies i individuals, que en el cas de Martí Tauler van significar presó i repressió. La mostra acaba amb una explicació de les biblioteques populars, el vehicle principal per difondre la cultura i la llengua entre els ciutadans en una època en què l’escolarització encara no era universal, i el seu paper integrador de la cultura d’un país que vol continuar existint.

Martí Tauler i Pruneda, el “mestre Tauler”, va ser una d’aquelles personalitats que va marcar de manera profunda a un parell de generacions de rubinencs. Tothom que hagués compartit estones amb ell (a l’escola, en esdeveniments culturals, fent excursions, ballant sardanes...), guarda a la memòria un vivíssim record d’un home culte, formal, coneixedor de la realitat del país, que dedicava part del seu temps a una altra mena de formació: la de la cultura, l’oci, i l’estimació del territori.

La Biblioteca Popular de Rubí va ser inaugurada l'any 1953 al primer pis d'un edifici del centre a prop de la plaça Doctor Guardiet. Comptava amb 60 espais de lectura fins que l'11 de setembre de 1987 es va traslladar a l’edifici de l’Escardívol, on va estar fins al 2010 que es va inaugurar l’actual edifici a la Plana de Can Bertran.

L‘horari de la biblioteca és de dimecres a dissabte de 10 a 14 h i de dilluns a divendres de 16 a 21 h i la sala infantil obre de dilluns a divendres de 16 a 21 h i els dissabtes de 10 a 14 h.