Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una exposició i material informatiu als instituts, per commemorar el Dia mundial de lluita contra la sida 2010 L’Ajuntament instal·larà diversos punts informatius a la ciutat per sensibilitzar a la població en la prevenció d’aquesta malaltia. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Una exposició i material informatiu als instituts, per commemorar el Dia mundial de lluita contra la sida 2010

L’Ajuntament instal·larà diversos punts informatius a la ciutat per sensibilitzar a la població en la prevenció d’aquesta malaltia.
El pròxim dimecres 1 de desembre es commemora el Dia Mundial de la Sida 2010, que aquest any porta per lema “Estima’t. Fes-te la prova. Fes servir el preservatiu”, amb el qual es vol sensibilitzar a la població i trencar mites entorn la malaltia de la Sida, potenciar l’ús del preservatiu com a mètode anticonceptiu i animar a la ciutadania a fer-se la prova.

Així, a més dels habituals materials informatius per la prevenció que, amb motiu d’aquesta commemoració, es reparteixen als usuaris/es dels diferents centres sanitaris i equipaments municipals de la ciutat el mateix dia 1 de desembre, l’Ajuntament ha organitzat una exposició itinerant pels instituts de la ciutat, que ja es troba instal·lada fins al 26 de novembre a l’IES La Serreta i que s’instal·larà la setmana vinent a l’IES L’Estatut, on hi serà fins al 3 de desembre.

La mostra, organitzada per la Secretaria de la Joventut de la Generalitat de Catalunya, s’adreça a joves d’entre 15 i 18 anys per promoure entre els adolescents i joves una consciència crítica davant les conductes sexuals de risc, ja que, segons les dades de l’Organització Mundial de la Salut (OMS, 2006), un 50% dels nous casos d’infeccions pel VIH es produeixen en joves menors de 25 anys, un sector de població que, als països occidentals, donen per superada aquesta epidèmia o la consideren limitada als països en vies de desenvolupament. L’exposició pretén orientar actituds i facilitar estratègies per a la promoció d’hàbits saludables i la prevenció de conductes de risc amb diverses accions de dinamització que també es faran als centres. A més, durant tota aquesta setmana i la vinent, hi haurà taulells informatius per la prevenció del VIH als quatres instituts públics de la ciutat.