Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una dotzena d’empreses de la ciutat participen en el projecte Xarxa Rubí Empresa Amb aquesta iniciativa es vol generar una xarxa de col·laboració empresarial a la ciutat per ajudar les companyies a millorar el seu posicionament al mercat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Una dotzena d’empreses de la ciutat participen en el projecte Xarxa Rubí Empresa

Amb aquesta iniciativa es vol generar una xarxa de col·laboració empresarial a la ciutat per ajudar les companyies a millorar el seu posicionament al mercat
Un total de 12 empreses de la ciutat estan participant activament en el projecte Xarxa Rubí Empresa, promogut per l'Oficina de Serveis a l'Empresa (OSE) de l'Ajuntament de Rubí. Aquesta iniciativa, que es va iniciar al juny, és una de les accions del Pla de mesures anticrisi 2014.

Amb Xarxa Rubí Empresa es pretén fomentar i establir la col·laboració entre empreses, buscant la complementarietat i el valor afegit en l’àmbit de la innovació, amb l’objectiu de guanyar posicionament al mercat. El projecte incideix en l’optimització de recursos, la proximitat i les noves tecnologies, però també en les relacions de confiança.

Les empreses participants en aquesta iniciativa són Grifoll Print Promotions (arts gràfiques), Bernui Exclusivas (il·luminació), Fervinter (sector detergents), Folegax (electronic outsouring), Cartonatges Rubí (packaging), Copymat (arts gràfiques), Dispensari Veterinari del Vallès (salut animal), Alzamora Dental (salut dental), Empenta Consulting (consultoria RSE), Mas Acoustics (enginyeria de so), Serca Injecció de Plàstics (enginyeria plàstica) i Tubos Capilares (metal·lúrgia).

El programa s’estructura en 40 hores d’assessorament i dinamització durant vuit mesos, que inclouen treball individualitzat amb les empreses i sessions en grup, així com la creació d’una plataforma en línia de participació i seguiment del projecte.

Ara ja s'han realitzat les primeres fases del projecte, que han consistit en una anàlisi i la generació d'un pla estratègic individualitzat per a la millora del posicionament i diferenciació de les firmes participants en els seus respectius sectors. En aquests moments s’està treballant amb les empreses per establir les seves prioritats i en breu s'iniciarà el procés d'acompanyament.

Un altre eix del projecte és la realització de sessions grupals periòdiques per conèixer temes d'interès per a les empreses en el marc del projecte, entre els quals destaquen tendències del mercat, generació d'estratègies d'innovació, comunicació digital, Responsabilitat Social Corporativa, posicionament i reputació, així com l'anàlisi de casos pràctics amb la participació d'empreses referents. S'ha creat un grup a la xarxa Linkedin especial per al projecte i es preveu la posada en marxa en breu de la plataforma Xarxa Rubí Empresa, que facilitarà l'accés a la informació mitjançant l'ús de les noves tecnologies.

2a sessió grupal
En el marc del projecte Xarxa Rubí Empresa, el proper 30 de setembre tindrà lloc una nova sessió grupal, titulada “Diferenciar-se innovant: experiències pràctiques empresarials”.

Amb aquesta jornada, presentada pel regidor de Promoció Econòmica i Treball, Jaume Buscallà, es pretén enfortir el contacte entre les empreses participants del projecte i fomentar la seva col·laboració, que coneguin en persona experiències pràctiques d'empreses referents de la ciutat en matèria d'innovació i que puguin aprendre, de la mà de persones expertes, metodologies per implicar les persones de l’organització en el procés d'innovació i diferenciació.

Durant la sessió grupal, els participants coneixeran l’experiència pràctica de BJC (Siemens) i de Dormity.com.