Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una dotzena d’activitats commemoren el Dia internacional contra la violència de gènere el pròxim 25 de novembre La primera de les activitats, la presentació d’un llibre sobre aquesta temàtica, es fa la setmana vinent. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Una dotzena d’activitats commemoren el Dia internacional contra la violència de gènere el pròxim 25 de novembre

La primera de les activitats, la presentació d’un llibre sobre aquesta temàtica, es fa la setmana vinent.
L’Ajuntament ha organitzat aquest any una dotzena d’activitat per conscienciar a la població rubinenca envers la violència de gènere, que commemora el seu Dia internacional a tot el món el pròxim 25 de novembre, amb la tradicional lectura del manifest amb el qual es rebutja de manera pública aquest tipus de violència contra les dones. Aquest any, la lectura a Rubí, que com sempre farà l’alcaldessa de la ciutat, Carme Garcia, acompanyada d’homes representants de la societat rubinenca, el mateix dia 25 de novembre a la pl. Pere Aguilera a les 18 hores.

Però el primer dels actes, la presentació del llibre “La sangre del ángel” de Trinidad Fuentes, serà dimecres 9 de novembre a l’edifici Rubí + D, una publicació que es vendrà divendres 11 a la tarda a la pl. Doctor Guardiet i destinarà els seus beneficis a l’entitat Ayuda a Ayudar.

La resta d’actes s’han organitzat per la segona quinzena del mes de novembre, com la Mostra de llibres relacionada amb la temàtica de la violència de gènere que es farà a l a l’espai Racó de la Dona de la Biblioteca Mestre Martí Tauler, a les llibreries de la ciutat i a la Botiga de Rubí; la conferència col·loqui “En defensa pròpia: Christine de Pizan” que Mercè Otero, membre de Ca la Dona, farà el dijous 17 de novembre a les 18.30 h a Rubí + D; els punts d’informació que es posarans als IES de la ciutat; l’activitat “Digues no a la violència” amb què tothom qui vulgui podrà deixar escrit un missatge en contra de la violència de gènere del 21 al 25 de novembre a la recepció de la Biblioteca Municipal Mestre Martí i Tauler; o el taller de defensa personal per a dones que cada any reuneix a dones que voeln aprendre a prevenir possibles agressions. El dia 25 de novembre ,a més de la lectura del manifest, hi haurà el recital “Dones sense por” a l’auditori de la Biblioteca a les 19.30 hores, la sessió de cinema La piel que habito de Pedro Almodóvar a La Sala a les 22 h.
Tancaran els actes commemoratius la presentació dels projectes de l’alumnat dels IES de Rubí per al concurs Creactiva’t i lliurament de premis l’1 desembre a les 16 h a l’auditori de l’edifici Rubí+D.

Més de 24.000 persones
Durant aquest any 2011, més de 24.000 persones han participat en les diverses activitats de conscienciació i han demanat informació de diversa temàtica al Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) de l’Ajuntament de Rubí. Una xifra a la qual s’ha d’afegir les prop de 3.000 entrades que hi ha hagut a les pàgines del Servei de la dona a la web municipal cercant algun tipus d’informació.

De les 24. 900 persones que han sol·licitat algun tipus d’informació o han participat en activitats, 9.847 persones van participar en les activitats del mes de la dona d’aquest any, 3.428 persones van demanar informació de forma presencial, via telefònica o per correu electrònic al SIAD, 2.109 persones van participar en les activitats del mes de maig al 2011 i 4136 en el programa d’activitats del mes de novembre de l’any 2010, mentre que el Racó de la Dona de la Biblioteca ha gestionat 4.613 préstecs en els primers 10 mesos de l’any.