Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una desena de gossos han trobat nova llar gràcies a la fira d’adopció d’animals de companyia El certamen, organitzat per l’Ajuntament i l’empresa Help Guau, s’ha celebrat coincidint amb la Fira de Sant Galderic. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Una desena de gossos han trobat nova llar gràcies a la fira d’adopció d’animals de companyia

El certamen, organitzat per l’Ajuntament i l’empresa Help Guau, s’ha celebrat coincidint amb la Fira de Sant Galderic.
La primera edició de la Fira d’adopció d’animals de companyia de Rubí, que es va celebrar dissabte coincidint amb la XVI Fira de Sant Galderic, ha estat tot un èxit. Un total de 9 gossos han estat adoptats i ja són a casa dels seus nous amos (famílies majoritàriament amb nens).

Durant tot el matí de dissabte, els rubinencs i les rubinenques es van poder acostar a la carpa instal•lada a la plaça de la Nova Estació per poder conèixer 11 dels gossos recollits a Rubí i pendents de ser adoptats. D’aquests, 8 van ser adoptats in situ i lliurats el mateix dissabte a les seves noves famílies. Help Guau, l’empresa responsable del servei de recollida i manteniment d’animals domèstics de companyia a la nostra ciutat, també va posar a disposició dels ciutadans un llibre amb fotografies i totes les dades de la resta d’animals acollits al centre que l’empresa té a Argentona. Gràcies a aquest sistema, un altre gos també va ser adoptat per una família rubinenca.

La majoria d’animals adoptats eren gossos de tamany petit o mitjà. Pel que fa a les seves edats, hi havia un parell de cadells i fins i tot un gos de 10 anys que, malgrat la seva avançada edat, va trobar una nova família.

Després d’omplir el formulari per tal de donar d’alta l’animal al Registre Municipal d’animals de companyia amb les dades del nou propietari/a, les famílies adoptants es van poder endur els seus nous gossos a casa sense cap cost econòmic i amb totes les garanties sanitàries, ja que els animals es van lliurar identificats, esterilitzats i desparasitats. Aquest registre és necessari per tal que, en cas de pèrdua, es pugui localitzar el nou propietari del gos.

D’altra banda, l’Ajuntament va lliurar una seixantena de dispensadors de bosses per a la recollida dels excrements de gos als propietaris/es que ho van demanar. El consistori també va facilitar informació als ciutadans sobre les zones d’esbarjo per a gossos que existeixen a Rubí, tríptics sobre la tinença responsable d’animals de companyia i informació sobre l’obtenció de llicències per a la tinença i/o conducció de gossos potencialment perillosos. També es va sortejar una panera amb productes per al manteniment dels animals, que incloïa menjar per a gossos i joguines, entre d’altres; i es va obsequiar amb una petita bossa amb productes per a gossos a totes aquelles persones que van participar en el sorteig.