Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una conferència al Castell tanca el cicle d’actes de commemoració del 50è aniversari de la rierada Dos historiadors locals presentaran sengles estudis sobre les víctimes d’aquest afer i la transformació de la ciutat. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Una conferència al Castell tanca el cicle d’actes de commemoració del 50è aniversari de la rierada

Dos historiadors locals presentaran sengles estudis sobre les víctimes d’aquest afer i la transformació de la ciutat.
Els historiadors locals Eduard Puiventós i Ramon Batalla presentaran aquest dijous dos estudis relacionats amb les conseqüències de la rierada de 1962 a la ciutat, en una conferència al Museu Municipal Castell Ecomuseu Urbà que suposa la clausura dels actes organitzats al llarg de tot l’any per commemorar aquesta data històrica que va transformar Rubí ara fa 50 anys.

Durant l’acte, que s’iniciarà a les 19 h, Eduard Puigventós exposarà els estudis sobre les víctimes de la rierada, aprofundint en la xifra aproximada de víctimes que vivien a la zona afectada (Escardívol, carrer Riera i Font de la Via), així com les dades més actualitzades sobre morts i desapareguts, explicant el procés seguit per tal de localitzar les víctimes i les principals fonts emprades.

“Rubí: creixement i transformació de la ciutat industrial, abans i desprès de la rierada de 1962” és l’estudi del qual parlarà Ramón Batalla, que tracta sobre les importants conseqüències econòmiques que van afectar la indústria i l’agricultura de Rubí, però que van comportar unes inversions públiques que no s’havien vist mai en infraestructures, habitatges i ensenyament, tot emmarcat dins de l’intens creixement industrial i demogràfic en el qual es trobava la ciutat aquell any.

Tot i que els actes organitzats per commemorar aquesta data conclouen ara, la mostra “La Nit tràgica. 50 anys dels aiguats al Vallès” del Castell, que recorda aquest fet històric i homenatja a les persones i institucions que van ajudar a reconstruir la ciutat, es podrà visitar fins al 31 de març de l’any vinent.