Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una cinquantena d’entitats participen en un taller per adaptar els seus estatuts a la nova legislació Al juliol s’organitzarà un curs adreçat a tots els ciutadans que vulguin ser voluntaris i que necessitin tenir el títol que ofereix la Generalitat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Una cinquantena d’entitats participen en un taller per adaptar els seus estatuts a la nova legislació

Al juliol s’organitzarà un curs adreçat a tots els ciutadans que vulguin ser voluntaris i que necessitin tenir el títol que ofereix la Generalitat
L’Ateneu municipal ha acollit a principis de juny un taller adreçat al teixit associatiu de la ciutat per tal que les entitats comencessin a fer el procés d’adaptació estatutària, ja que bona part de les associacions rubinenques encara estan funcionant amb uns estatuts anteriors a la nova llei 4/2008 de 24 d’abril de modificació del llibre tercer del Codi Civil.

El taller s’ha dividit en quatre jornades de dues hores de durada cadascuna, especialitzades en funció de la tipologia de les entitats assistents. Així, el dies 4 i 12 de juny el taller es va centrar en les entitats culturals, el 5 de juny va girar al voltant de les associacions de veïns i solidàries i l’11 de juny va fer referència a les AMPA i les entitats de lleure.

Després d’haver participat en el taller i de conèixer les principals novetats sobre aquest tema, les entitats hauran d’iniciar el procés d’adaptació. A totes les associacions que han participat en les jornades se’ls ha facilitat una còpia del nou model d’estatuts perquè puguin fer el treball d’adaptació. Durant aquest procés, les entitats que ho vulguin tindran un acompanyament del servei de Governança i Ciutadania i, en aquells casos de més complexitat, l’Ajuntament posarà a la seva disposició un jurista especialitzat que les anirà guiant. Per poder gaudir d’aquest servei caldrà demanar cita prèvia.

Curs de voluntariat
L’Ajuntament, en col·laboració amb Suport Associatiu de la Fundació Catalana d’Esplais, organitzarà del 7 al 10 de juliol un curs adreçat a tots els ciutadans que vulguin ser voluntaris i que necessitin tenir el títol que ofereix la Generalitat per a fer aquesta tasca.

A les sessions es treballaran les característiques i valors de l’acció voluntària, els seus àmbits d’acció, l’entorn i el context històric, el perfil de la persona voluntària i els seus drets i deures, així com el treball en equip, entre d’altres continguts.

El Curs d’iniciació al voluntariat va dirigit a persones a partir de 16 anys que tinguin interès per apropar-se a l’acció voluntària o a iniciar un procés de formació en aquest àmbit. El taller, que es realitzarà a l’Ateneu de 17.30 h a 20.30 h, és gratuït i les places són limitades. Les inscripcions es poden fer a partir del 17 de juny al mateix equipament.