Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una campanya sensibilitzarà els rubinencs sobre la importància d’allargar la vida útil dels residus Les primeres activitats programades, pensades tant per a grans com per a petits, es duran a terme en el marc de la Festa Major. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Una campanya sensibilitzarà els rubinencs sobre la importància d’allargar la vida útil dels residus

Les primeres activitats programades, pensades tant per a grans com per a petits, es duran a terme en el marc de la Festa Major.
L’Ajuntament de Rubí engegarà properament una campanya de sensibilització ciutadana per fomentar la selecció de residus entre els rubinencs i les rubinenques. Amb aquesta iniciativa es pretén arribar a tots els ciutadans de Rubí, per la qual cosa s’han organitzat activitats dirigides a diferents segments de població. La campanya està esponsoritzada per les entitats recicladores d’envasos i de vidre Ecoembes i Ecovidrio.

Un gruix destacat d’activitats es durà a terme a les escoles de la ciutat, durant el primer trimestre del curs vinent.

Uns 3.800 alumnes d’infantil i de cicle inicial gaudiran d’un espectacle musicat on, a través de les danses i les cançons, aprendran d’on venen els residus i en què es poden convertir. I tot gràcies a un petit truc de màgia anomenat “reciclatge”. Quan finalitzi la representació, cada participant rebrà un joc retallable en el qual es veu el procés de creació, selecció i recuperació dels residus. A través d’aquest joc, els infants podran simular el treball dels camions i els contenidors en la selecció de residus.

Pel que fa als alumnes d’educació primària, s’ha programat una activitat de 30 minuts de durada que es desenvoluparà al pati de cada centre, amb uns jocs sobre la selecció de residus del Consorci de Residus del Vallès Occidental. Aquesta activitat més lúdica anirà acompanyada d’una sessió teòrica on un educador guiarà els alumnes pel procés que segueix un recurs natural en la seva evolució en residu i, novament, en objecte d’utilitat. Aquesta sessió teòrica es realitzarà seguint l’exposició que hi haurà al vestíbul de l’escola. Aquests alumnes també rebran un joc en el qual es veu el procés de creació, selecció i recuperació dels residus. Es preveu que uns 2.000 nens i nenes participin en aquesta activitat.

En el cas de secundària s’han programat diverses performances a càrrec d’alumnes de l’Escola d’Art i Disseny edRa, que crearan nous objectes amb tot allò que es diposita a la Deixalleria. Al final del dia, tota aquesta feina artística quedarà plasmada en una exposició, que també contindrà un recull fotogràfic del procés de construcció d’aquests nous objectes, fets a base de residus. Al llarg de tot el primer trimestre del curs vinent s’ha previst la participació d’uns 115 cursos d’ESO i de cicles formatius en aquesta activitat, que es desenvoluparà al pati de diferents centres educatius de la ciutat. Paral·lelament, els alumnes també visionaran el documental “Compra, llença, compra”, a partir del qual analitzaran el consum de productes i les conseqüències de no realitzar un correcte tractament dels residus.

Activitats de Festa Major
En el marc d’aquesta campanya de sensibilització també s’han programat activitats durant la Festa Major de Sant Pere. En aquest cas, les propostes lúdiques es dirigeixen tant als infants com als adults.

En el cas de les activitats per a la canalla, s’instal·laran dos inflables a la plaça de la Nova Estació. Un d’ells, “El pop del reciclatge”, estarà operatiu el divendres, 1 de juliol, d’11h a 14h i de 17h a 21h. A través d’aquest joc, i d’una forma lúdica, els nens i nenes d’entre 3 i 12 anys aprendran a quin contenidor s’ha de dipositar cada residu. L’altre inflable, “Per reciclar saltant”, es podrà utilitzar el diumenge, 3 de juliol, en el mateix horari.

Paral·lelament, els pares i la resta d’adults podran visitar l’exposició “...i trio perquè em toca!”. Es tracta d’una mostra interactiva en la qual es podran fer servir els diferents sentits per experimentar el procés d’extracció de recursos naturals, transformant els residus en objectes materials útils. L’exposició, que estarà formada per 6 plafons, recull els itineraris que segueixen els diferents tipus de residus a l’hora de ser reciclats.