Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un treball sobre l’avortament guanya la 14ª edició del Premi Miquel Segura de Recerca Eva Gómez, alumna de l’institut J.V. Foix, ha estat guardonada amb 350 euros i la publicació del seu treball l’any vinent. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Un treball sobre l’avortament guanya la 14ª edició del Premi Miquel Segura de Recerca

Eva Gómez, alumna de l’institut J.V. Foix, ha estat guardonada amb 350 euros i la publicació del seu treball l’any vinent.
El treball “L’avortament, cap imposició en la decisió” d’Eva Gómez, alumna de l’Institut J.V. Foix, ha guanyat la 14ª edició del Premi Miquel Segura de Recerca. L’alcaldessa, Carme García, ha presidit el lliurament dels guardons aquest dimarts a l’auditori del Museu Municipal Castell – MMUC, juntament amb la regidora d’Educació, Arés Tubau.

L’alcaldessa ha destacat la bona qualitat dels 21 treballs que s’han presentat en aquesta edició del guardó. “Tots vosaltres feu que aquest premi sigui un orgull per la ciutat, per la bona qualitat dels treballs i per la tasca que feu. Any rere any puja la categoria, perquè incrementeu la qualitat”. García també ha tingut paraules d’agraïment pels professors dels instituts de la ciutat: “Feu una important tasca formant els alumnes en coneixement i fent-los créixer a nivell personal”. Durant la seva intervenció, l’alcaldessa també ha donat les gràcies a la família de Miquel Segura, que “cada any dóna suport al premi, fent-lo factible”.

Per la seva banda, la regidora d’Educació, Arés Tubau, ha destacat la finalitat del premi: “Aquest guardó reconeix l’esforç, la feina i la dedicació dels alumnes”, i ha afegit que “l’esforç és un valor molt important a nivell acadèmic, però també per la vida”. La regidora també ha destacat la qualitat de tots els treballs, tant els que han estat premiats com els que no: “Alguns dels treballs tenen un nivell excel·lent, superior als que fan alumnes durant els primers anys de carrera. En aquest sentit podem quedar tranquils, perquè la ciutat té un futur esperançador, estem en bones mans”. Tubau també ha agraït la “feina, dedicació i implicació dels professors a l’hora d’acompanyar els alumnes en el camí del creixement personal”.

Un treball premiat i tres finalistes
A l’hora d’emetre el veredicte, el jurat ha tingut en compte la capacitat de síntesi, la metodologia emprada i les conclusions obtingudes de cada treball. Eva Gómez, guanyadora de la 14ª edició del Premi Miquel Segura de Recerca gràcies al treball “L’avortament, cap imposició en la decisió”, ha dedicat el guardó a “les dones de tot el món. Hem aconseguit moltes coses, però encara ens queda molt camí”. La premiada, que ha confessat no esperar-se el premi, “tenint en compte tots els treballs que s’han presentat”, també l’ha dedicat “als homes, ja que aquesta lluita és una qüestió de consciència general”.

El premi està dotat amb 430 euros bruts per a l’autor del treball guanyador, xifra a la qual se li aplicarà la retenció fiscal que correspongui, i 350 euros bruts per al centre educatiu on estudia l’alumna guardonada. A més, l’any vinent l’Ajuntament editarà el treball guardonat en el marc de la col•lecció “Joves Investigadors”.

El jurat també ha decidit fer una menció honorífica als tres treballs finalistes d’aquesta edició. Es tracta de “La música de Rubí, realitat o ficció?”, de Martí Viñolo, de l’Institut J.V. Foix (1r finalista); “Flora bacteriana intestinal: esbrina la importància dels seus comensals”, de Daniel Fuentes i Cristina Valero, de l’Institut La Serreta (2n finalista); i “La música i les sensacions”, d’Elisabeth Vera, de l’Institut L’Estatut (3r finalista).

Durant l’acte de lliurament de premis també s’han convocat les bases de la pròxima edició del guardó i s’ha presentat el llibre del treball premiat a la passada edició, “R-EVOLUCIÓ. De Tahrir a plaça de Catalunya”, de Miquel Rueda, alumne de l’Institut J.V. Foix. A més, Ismael Blanco, doctor en Ciència Política, ha pronunciat la conferència “Desafecció democràtica, antipolítica i nova política”.