Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un treball sobre el moviment del 15-M guanya la 13ª edició del Premi Miquel Segura de recerca Miquel Rueda, alumne de l’institut J.V. Foix, ha estat guardonat amb 350 euros i la publicació del seu treball l’any vinent. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Un treball sobre el moviment del 15-M guanya la 13ª edició del Premi Miquel Segura de recerca

Miquel Rueda, alumne de l’institut J.V. Foix, ha estat guardonat amb 350 euros i la publicació del seu treball l’any vinent.
El treball “R-evolució. De Tahrir a Plaça Catalunya”, de Miquel Rueda, alumne de l’IES J.V. Foix, ha guanyat la 13ª edició del Premi Miquel Segura de recerca. L’alcaldessa, Carme García, va presidir el lliurament dels guardons a l’auditori del Castell EcoMuseu-Urbà, juntament amb la regidora d’Educació, Arés Tubau, i l’inspector d’Educació dels Serveis Territorials del Vallès Occidental, Josep Alsinet.

L’alcaldessa va explicar que l’actual crisi econòmica afecta molt especialment els joves que, “malgrat el seu esforç, tenen un futur incert”. García va comentar que és de justícia agrair i valorar tots els treballs presentats a la 13ª edició del Premi Miquel Segura. “Cal premiar l’excel·lència i l’esforç de tots els alumnes”. L’alcaldessa també va assegurar que “a tots ens interessa que els joves estudiïn batxillerat, que es formin, i que aquest esforç que fan a l’hora de dur a terme el treball d’investigació pugui tenir una recompensa”. I és que, segons García, els alumnes aprenen molts coneixements fent els treballs de recerca, uns coneixements que després els poden servir durant la carrera universitària.

El premi està dotat amb 350 euros. A més, l’any vinent l’Ajuntament editarà el treball guardonat en el marc de la col·lecció “Joves Investigadors”.

A banda de Miquel Rueda, el jurat d’aquesta edició del Premi Miquel Segura també ha reconegut Gerard Sardà pel treball “Forces, equilibri, valor i seny: com arribar a tocar el cel”; Carlota Llorca, per “El desconegut món dels acolliments”; i Laura Morcillo i Míriam Sànchez, pel treball “Juguem o aprenem? La història de la joguina”, tots ells finalistes del certamen i premiats amb 150 euros.

Enguany, un total de 14 treballs optaven a endur-se el Premi Miquel Segura de Recerca. Les propostes presentades giraven al voltant de temes diversos, entre els quals destaquen la literatura juvenil, la drogoaddicció, el teatre rubinenc durant la II República i l’alzhèimer, entre d’altres.

Durant l’acte de lliurament de premis també es van convocar les bases de la pròxima edició del guardó i es va presentar el llibre de l’edició de 2011, “Caracterització poblacional del mosquit tigre a Rubí”, que va guanyar Roger Massana del Col·legi Germans Maristes i que l’Ajuntament de Rubí edita dins de la col·lecció “Joves Investigadors”. A més, Pere Renom, reporter del programa de divulgació científica de TV3 Quèquicom, va oferir la conferència “El mosquit tigre, un exemple més d’espècie viatgera”.