Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un total de catorze empreses fictícies participen a la 2ª edició de la fira d’empreses simulades de Rubí L’alcaldessa, Carme García, ha estat l’encarregada d’inaugurar el certamen, organitzat pel col·legi Regina Carmeli. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Un total de catorze empreses fictícies participen a la 2ª edició de la fira d’empreses simulades de Rubí

L’alcaldessa, Carme García, ha estat l’encarregada d’inaugurar el certamen, organitzat pel col·legi Regina Carmeli.
L’alcaldessa de Rubí, Carme García, acompanyada del regidor de Planificació estratègica, Promoció econòmica i Govern, Jaume Buscallà, ha inaugurat la segona edició de la Fira d’empreses simulades de la ciutat, organitzada pel col·legi Regina Carmeli. El certamen, celebrat al pavelló esportiu d’aquesta escola rubinenca, ha comptat amb la participació de centres formatius de Barcelona, Premià de Mar, Terrassa, Molins de Rei i Rubí.

Carme Garcia ha agraït la feina que fa l’escola Regina Carmeli i ha assegurat als alumnes que “la formació és molt útil per després poder-se iniciar a la vida real”. L’alcaldessa ha explicat que, en un moment de crisi econòmica com l’actual, “és vital formar bons professionals perquè després es puguin inserir al món laboral”. Segons García, “amb ganes, esforç i formació segur que aconseguirem sortir d’aquesta crisi”.

Per la seva banda, la directora del col·legi Regina Carmeli, la germana Susanna Garcia, ha posat en valor la formació professional i els cicles formatius i ha assegurat que iniciatives com el meeting point “ofereixen coses noves als joves que poden aconseguir donar la volta al món de l’economia”. Segons Garcia, els professors “estem formant persones pel dia de demà”.

Raimon Palau, subdirector d’Inform, també ha felicitat l’escola Regina Carmeli per aquesta iniciativa, a través de la qual els estudiants poden posar en pràctica els coneixements que han adquirit durant les classes. Palau ha explicat que actualment les empreses simulades utilitzen molt el màrqueting digital, tot i que les trobades presencials continuen sent molt importants. En aquest sentit, ha encoratjat els alumnes participants a “experimentar el front office i a fer xarxa durant el meeting point”.

Una oportunitat per posar en pràctica els coneixements
En aquesta edició de la fira hi participen 14 empreses simulades, dirigides pels alumnes que estudien el cicle formatiu de gestió administrativa en diferents centres. La fira té una peculiaritat: les empreses participants no existeixen a la vida real, tot i que funcionen a tots els efectes com a tal, amb l’objectiu que els estudiants posin en pràctica els coneixements que han anant adquirint durant el curs i aprenguin treballant.

Durant la fira, els participants han pogut realitzar operacions comercials amb altres organitzacions simulades d’altres ciutats i han fet presentacions en públic de la seva empresa per desenvolupar les seves capacitats comunicatives.

Una de les empreses que ha participat a la fira és Rubinetti, l’empresa simulada dedicada a la comercialització d’aixetes i complements de bany del programa de Simulació d’Empreses amb Finalitats Educatives (SEFED) de l’Institut de Promoció Econòmica i Social (IMPES) de Rubí. Rubinetti ja ha participat en altres fires d’aquest tipus. Aquests certàmens els permeten establir contacte comercial amb altres empreses i gestionar posteriorment totes les operacions comercials de compres i vendes (comandes, albarans, factures, possibles incidències...) per posar en pràctica el lema “Aprendre treballant”, que és l’objectiu del dia a dia del curs.

Entre les catorze empreses simulades que han participat a la fira també hi ha la que dirigeixen els alumnes del cicle formatiu de gestió administrativa del Regina Carmeli. Es tracta de Rubipreven, SLS, dedicada a la prevenció de riscos laborals i revisions mèdiques. També han participat al meeting point l’empresa d’organització d’events Party Hard i l’empresa de moda Style 4ever, els dos projectes dels crèdits d’emprenedoria i d’informàtica de gestió que cursen els alumnes d’ESO del Regina Carmeli.