Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un total de 135 persones del barri El Pinar participen als tallers de prevenció de conflictes Aquesta proposta forma part del Pla per a la Promoció del Civisme i la Convivència que impulsa l’Ajuntament en el barris de la ciutat. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Un total de 135 persones del barri El Pinar participen als tallers de prevenció de conflictes

Aquesta proposta forma part del Pla per a la Promoció del Civisme i la Convivència que impulsa l’Ajuntament en el barris de la ciutat.
Un total de 135 veïns i veïnes del barri El Pinar han participat al llarg d’aquest any en els tallers de prevenció i resolució de conflictes organitzats per l’Ajuntament de Rubí i que van ser clausurats ahir per la regidora de Serveis a les Persones, Ana Ma. Martínez, qui va agrair la participació i implicació activa de la presidenta de l’Associació de Veïns de El Pinar, Mª José Munuera. La regidora va subratllar que “aquest ha estat un projecte pioner a la nostra ciutat i un exemple de l’aposta de l’Ajuntament per treballar i millorar la convivència i el civisme en el nostre municipi”.

Al llarg dels mesos que han durat aquests tallers, els participants han pogut conèixer com fer front a la prevenció dels conflictes de caire veïnal existents o aquells que puguin sortir en un futur, amb propostes de models alternatius de resolució per a potenciar una convivència pacífica. A més, s’ha creat un espai de diàleg i reflexió entorn al tema tractat per tal que els participants siguin conscients de les actituds personals que cadascú pren davant d’un conflicte d’aquest tipus. Els tallers han permès als veïns assabentar-se de les qüestions que poden generar conflictes en el seu barri com poden ser la manca d’higiene en els espais comuns, els impagaments de rebuts a la comunitat, el funcionament de l’ascensor o el canvi de junta de propietaris, entre d’altres.

Aquests tallers formen part del projecte “Les relacions de convivència vers al conflicte a les comunitats de veïns” i està inclòs en el Pla per a la Promoció del Civisme i la Convivència que impulsa l’Ajuntament en el barris de la ciutat. L’any vinent aquests tallers de mediació s’impartiran al barri de Les Torres.