Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un total de 115 alumnes participen en el concurs literari “Carta a una dona treballadora” Una noia de l’IES La Serreta i un noi del Duc de Montblanc guanyen els primers premis de cada categoria. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Un total de 115 alumnes participen en el concurs literari “Carta a una dona treballadora”

Una noia de l’IES La Serreta i un noi del Duc de Montblanc guanyen els primers premis de cada categoria.
Shaiema El Idrissi Beloud de l’IES La Serreta i Miquel Fontanals de l’IES Duc de Montblanc han estat els dos alumnes escollits per jurat entre les 115 propostes presentades aquest any al 7è Concurs literari “Carta a una dona treballadora” que l’Ajuntament de Rubí organitza anualment entre l’alumnat de secundària de la ciutat, dintre dels actes de celebració del Dia Internacional de les Dones. Les regidores de la Dona, Maria Mas, i d’Educació, Ana Ma. Martínez, van lliurar els premis al guanyadors/es.
La primera carta guanyadora del segon Cicle d’ESO ha estat escollida per la seva qualitat i excel·lència per presentar esdeveniments històrics i realitats culturals diferents, així com per la seva força i cruesa i pel seu final ple d’optimisme; mentre que la segona, corresponent al primer Cicle, ha estat triada pels membres del jurat per la seva forma realista de tractar la importància que té per al funcionament del mon les aportacions de les dones, plantejant totes les tasques quotidianes i de cura i exigint la necessària valoració de les mateixes.

La resta de premiats han estat del primer cicle d’ESO Anna Yepes de l’IES J.V. Foix (3r premi) i Josep Llamas de l’IES La Serreta (2n premi); i del segon cicle Judith Cruz de l’IES L’Estatut (3r premi) i Aina Milà de l’ES Duc de Montblanc (2n premi).

Aquestes cartes han estat escollides per la seva originalitat trencant amb els estereotips que presenten a les dones com a febles o dependents, per tractar les discriminacions que poden patir les dones a feines més masculinitzades, per presentar una realitat actual, la poca implicació dels homes en les tasques domestiques, amb un punt optimista i reivindicatiu, o per animar a tothom a lluitar pel que es vol sense tenir en compte els estereotips i les discriminacions, entre d’altres aspectes valorats.

Tot i així, els temes més citats han estat les diferències salarials entre dones i homes, el permís de maternitat i paternitat, les dificultats que tenen les dones per conciliar la vida laboral, familiar i personal i la necessitat d’una implicació real dels homes en les tasques domèstiques i familiars.

L’alt grau de participació d’aquesta edició amb 115 propostes consolida aquest certament gràcies a la implicació del professorat i de l’alumnat que des de fa set edicions presenten diverses propostes a aquest concurs que s’adreça a l’alumnat de secundària de la ciutat per potenciar la seva reflexió sobre la situació i el paper de la dona a l’esfera socio-laboral, així com en les desigualtats que es troben.


Exposició sobre revolucionàries cubanes

Dintre dels actes organitzats per aquesta commemoració, fins al dia 31 de març encara es port visitar a l’edifici Rubí + D l’exposició “Dones Revolucionàries de Cuba”, sobre la vida de set dones cubanes que han treballat per la defensa dels drets, les llibertats i la plena intervenció de la dona en tots els àmbits i nivells.

A més, demà 25 de març a les 21 hores, s’organitza el IX Sopar de dones a l’IES La Serreta, i el diumenge 27 a les 11.30 h es farà la Ruta pel Rubí de les Dones, un itinerari que començarà a l’Antiga Estació i acabarà a la plaça de Catalunya per portar a les persones que participin per alguns indrets de la ciutat per recuperar de l’oblit col·lectiu noms propis de rubinenques il·lustres o espais on tradicionalment les dones es reunien.