Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un púding de carn i unes albergínies farcides guanyen el concurs “Del mercat a la taula” Aquestes dues receptes s’inclouran en un llibre que editarà la Diputació de Barcelona i que es podrà trobar al Mercat de Rubí a partir del gener. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Un púding de carn i unes albergínies farcides guanyen el concurs “Del mercat a la taula”

Aquestes dues receptes s’inclouran en un llibre que editarà la Diputació de Barcelona i que es podrà trobar al Mercat de Rubí a partir del gener.
L’Ajuntament de Rubí, conjuntament amb l’Oficina de Mercats i Fires Locals de la Diputació de Barcelona, ha organitzat la segona edició del concurs “Del mercat a la taula”, que en aquesta ocasió s’ha centrat en les receptes de baix cost. Les instal·lacions del Mercat Municipal han acollit el lliurament de premis del certamen.

Els guanyadors d’aquesta edició, en la qual s’han presentat un total de 18 plats, han estat Maribel Cardona, amb un púding de carn i patata al forn; i Maria Eugenia Fernández, gràcies a la seva proposta d’albergínies farcides. Totes dues han rebut un trofeu i un val de compra del Mercat valorat en 20 euros.

Cardona, que l’any passat també va ser una de les guanyadores del concurs (en aquella ocasió amb una recepta de calamars farcits amb xocolata), s’ha mostrat “molt il·lusionada de tornar a rebre el premi”. Aquest any ha optat per una recepta a base de carn “per variar”, ja que l’any passat es va decantar pel peix.

L’altra guanyadora del concurs, Maria Eugenia Fernández, no ha pogut assistir a l’acte de lliurament de premis. La seva mare, Ana Calderón, ha recollit el guardó en nom seu. Calderón ha explicat que “actualment les albergínies són molt econòmiques, el que converteix aquesta recepta en un plat molt adequat en temps de crisi”.

De fet, aquesta era una de les premisses del concurs: presentar receptes de baix cost. El jurat, format pel regidor de l’Àrea d’Ecologia Urbana i Seguretat, Manuel Velasco; el president de l’Associació de Comerciants del Mercat, Francisco Riaza; i el xef del restaurant El Xamfrà, Julián Játiva, també ha tingut en compte el valor gastronòmic i nutricional de les receptes, la senzillesa dels plats i el fet que els productes fossis fàcils de trobar, especialment als mercats municipals.

Francisco Riaza ha explicat que a l’hora de valorar les diferents propostes han seguit “els criteris que havia marcat la Diputació de Barcelona: plats fàcils d’elaborar i molt econòmics”. Un exemple clar, segons Julián Játiva, és la recepta de les albergínies farcides, ja que “es tracta d’un producte de temporada que es troba fàcilment als mercats i que, a més, ara té un preu molt econòmic”. Játiva també ha destacat les possibilitats que ofereix aquest plat, ja que “es pot variar amb diferents farcits”.

L’objectiu d’aquest certamen és doble: d’una banda, aportar solucions a la població en la cuina diària mitjançant receptes o menús econòmics i saludables, a l’abast de totes les economies; i, de l’altra, situar els mercats municipals com a referents de compra saludable i de consum responsable.

Les receptes de Maribel Cardona i Maria Eugenia Fernández, juntament amb la resta de propostes guanyadores d’altres mercats municipals de la demarcació, s’inclouran en un llibre de cuina que, com l’any passat, editarà la Diputació de Barcelona. El Mercat de Rubí regalarà uns 10.000 exemplars d’aquesta publicació entre els seus clients a partir del mes de gener de 2011.