Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un incendi afecta la planta de tinta solvent de l’empresa Chimigraf, ubicada al polígon Can Jardí A l’iniciar-se el foc, el personal que estava treballant en aquell moment va activar el Pla d'emergència i va avisar els cossos de seguretat. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Un incendi afecta la planta de tinta solvent de l’empresa Chimigraf, ubicada al polígon Can Jardí

A l’iniciar-se el foc, el personal que estava treballant en aquell moment va activar el Pla d'emergència i va avisar els cossos de seguretat.
Cap a les 13h de dissabte es va originar un curtcircuit a la planta de tinta solvent de l’empresa Chimigraf, ubicada al c/ Carcassi del polígon Can Jardí, que va afectar la zona on estan ubicats els quadres elèctrics. Aquest curtcircuit va originar un incendi en aquesta zona de l’empresa. El personal que estava treballant en aquell moment va activar immediatament el Pla d'emergència, alertant als bombers i intervenint amb mitjans propis fins que aquests van arribar a les instal·lacions.

Aquesta rapidesa, tant pel que fa a l'actuació dels treballadors com a l'arribada dels Bombers, va permetre controlar l'incendi, impedint que les flames afectessin les instal·lacions de fabricació i acotant-les exclusivament a la cambra de quadres elèctrics.

Cap a les 15h, l'incendi estava totalment apagat i els equips de manteniment de Chimigraf ja es van posar a treballar per restaurar la normalitat el més aviat possible. Al lloc dels fets s’hi van desplaçar diverses dotacions de Bombers de diferents parcs de la zona, de la Policia Local de Rubí, el cap de Protecció Civil de Rubí, Mossos d’Esquadra i el SEM. Com a mesura preventiva, es van evacuar els 15 treballadors que en aquell moment hi havia a la fàbrica.

Segons informa l’empresa, l’afectació de l’incendi ha quedat restringida únicament a alguns elements de la planta de fabricació de tinta solvent. En canvi, no s’han vist afectades les plantes de tinta a l'aigua, Ink Jet ni de magatzem regulador. Chimigraf està treballant intensament amb l’objectiu que, al llarg d'aquesta setmana, la fàbrica de tinta solvent pugui recuperar la normalitat.

La direcció de Chimigraf ha emès un comunicat en el qual agraeix a Bombers, Policia Local, Protecció Civil i SEM la ràpida assistència proporcionada, així com la col·laboració de l’Ajuntament de Rubí. L’empresa també reconeix la tasca duta a terme pels propis treballadors, ja que considera que la seva actuació va ser clau perquè no es propagués l’incendi a altres dependències.