Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un grup d’alumnes del col·legi Maristes rep un dels accèssits de la 4ª edició del concurs (RE)imagina’t El certamen, organitzat per l’Observatori de les Dones en els Mitjans de Comunicació, premia els millors guions d’espots no sexistes elaborats per estudiants de 3r i 4t d’ESO. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Un grup d’alumnes del col·legi Maristes rep un dels accèssits de la 4ª edició del concurs (RE)imagina’t

El certamen, organitzat per l’Observatori de les Dones en els Mitjans de Comunicació, premia els millors guions d’espots no sexistes elaborats per estudiants de 3r i 4t d’ESO.
L’Observatori de les Dones en els Mitjans de Comunicació ha fet públic el guanyador del (RE)imagina’t, el concurs per a l’elaboració d’un guió d’un espot no sexista realitzat per alumnes de 3r i 4t d’ESO. “Mixtflors”, l’storyboard presentat per un grup d’estudiants de l’escola Jesús-Maria Sant Gervasi de Barcelona, ha estat seleccionat d’entre un total de 88 treballs, en la realització dels quals han participat 355 joves de 8 poblacions diferents.

Aquest any, el jurat ha decidit fer tres mencions especials a d’altres treballs que també han destacat per la seva creativitat i la cura en la realització dels storyboards. Una d’elles ha estat per “Instant”, el guió presentat per Magda Berchin, Anna Borràs, Oscar Garcia i Albert Pertegós, del col·legi Maristes de Rubí. També han rebut un accèssit els storyboards “Salp”, de l’escola Jesús-Maria Sant Gervasi de Barcelona, i “Rilex”, de l’Institut Numància de Santa Coloma de Gramenet.

El jurat ha estat format per professionals dels mitjans de comunicació, persones expertes en gènere i publicitat, educació, així com també l’Observatori de les Dones en els Mitjans de Comunicació.

El dimarts 30 d'abril, a les 19h, es lliuraran els premis del concurs, en el marc de l'acte “Imaginar una altra publicitat”, a l'Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona. L’escriptora Gemma Lienas i la directora de cinema Elena Trapé establiran un diàleg al voltant de les bones pràctiques en relació amb el sexisme als mitjans de comunicació.

El guió escollit serà produït per TV3 i emès al programa TAGS el diumenge 12 de maig. De fet, ara s’inicia la fase de producció de l’espot. Les noies del grup guanyador, conjuntament amb l’equip de producció del programa TAGS de TV3, prepararan la filmació de l’espot i un “making of” de tot el procés.

Aprendre a ser crítics
L’objectiu del (RE)imagina’t és realitzar un procés participatiu-creatiu amb joves per tal de fomentar el discurs crític cap als mitjans de comunicació, el resultat del qual és la creació d’un guió per a un espot publicitari que superi els estereotips sexistes. El certamen també pretén portar l’experiència fora de les aules, difonent el treball realitzat per l’alumnat a diversos espais per tal de sensibilitzar també la població en general.

L’Observatori de les Dones als Mitjans de Comunicació és una instància de participació ciutadana impulsada per diferents ajuntaments, entre ells el de Rubí, que té l’objectiu de promoure una cultura crítica en relació al paper de les dones en els mitjans de comunicació. Practica i fa visible la contestació als mitjans de comunicació des d'una perspectiva de gènere i promou la discussió pública sobre les pràctiques discriminatòries dels mèdia.

L'Observatori és una iniciativa pionera a Catalunya endegada el setembre del 2000 per iniciativa de cinc Consells de dones del Baix Llobregat (Cornellà de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat i Sant Joan Despí) i Drac Màgic, Cooperativa Promotora de Mitjans Audiovisuals, amb l'objectiu de dinamitzar el debat públic sobre el paper dels mèdia en la superació dels arquetips de gènere.